leshten
 

специално предложение

Уикенд в приказната глинена къща

от 5

Подарете си един незабравим уикенд в приказната глинена къща в село Лещен, която спокойно може да се сравни с къщата на семейство Флинстоун!

119.00 лв.

Глинената къща е уникална не само като архитектура, но и като вътрешно оформление. Личи си, че в построяването й е вложена изключителна фантазия и ако не бяха някои от съвременните удобства, които помагат за по-приятното прекарване на гостите, като луксозни бани и кабелна телевизия, то можеше да се пренесете директно в каменната ера.

Преживяването е за двама и включва:

  • 1 нощувка в Глинената къща
  • Място на провеждане: село Лещен, област Благоевград, на 200 км. от град София
  • Валидност – 6 месеца от датата на издаване

Село Лещен е един от най-привлекателните и автентични курорти за селски туризъм в България. Разположено върху южния склон на Западните Родопи на 200 км. от София, пред него се открива незабравима гледка към Пирин. През четирите сезона на годината домакините предлагат различни забавления – лов и риболов, излети в планината, плуване и балнеолечение. В близост до Лещен се намира балнеолечебния курорт Огняново (5 км), село Ковачевица (7 км), Роженския манастир край Мелник (60 км) и известния ски-курорт Банско (50 км).
На 120 километра от селото се намира град Кавала в Гърция, където човек може да отиде на еднодневни екскурзии и да се порадва на красивите Гръцки плажове и кристално чиста вода.

  • Преживяването изисква предварителна резервация, препоръчително – 14 дни преди желаната дата
  • Всеки гост може да се възползва от възможността да комбинира почивката си в Глинената къща с гощавка в “Кръчмата”, която предлага разнообразни ястия от Българската традиционна кухня
  • Къщата в с. Лещен имат сертификат „Зелена Къща” от БААТ (Българската асоциация за алтернативен туризъм)

 


Отзиви

Остави Отзив