специално предложение

Пътешествие в миналото – Нощувка в юрта, стрелба и езда

out of 5

“Пътят от хиляда мили започва с една единствена крачка” – Лао Дзъ

Избери своя вариант за преживяване!

Изчистване

На това прекрасно място, ще се пренесете в далечното ни минало и ще се слеете с природата. Ще усетите полъха на свободата, ще се потопите в един по-различен свят, свят на препускащи коне, лъкове, снежно бели юрти.

Детайли:

 • Една нощувка в уютна автентична монголска юрта според избрания пакет: за двама /или повече души/
 • Конна езда сред природата (подходяща и за начинаещи) – 60 мин.;
 • Стрелба с лък – 60 мин.
 • Домашна закуска
 • Валидност – 6 месеца от датата на покупка
 • Целогодишно провеждане на преживяването
 • Отопление на юртите през зимата
 • Място на провеждане: село Лопушня, община Годеч, на 38 км. от София

Някога дедите ни са били горди и безстрашни воини. Пристигайки в Европа на коне, през безкрайните степи на Азия, те са всявали страх и респект със своите изключителни умения да яздят и да стрелят с лък. За съжаление в днешния модерен и технологичен свят, тези умения останаха за дълго скрити от нас.

С този подарък ще имате уникалната възможност да пренощувате в уютна монголска юрта, да яздите кон и да стреляте с лък. Чрез конната езда и стрелбата с лък ще намерите начин да преоткриете себе си, да се усъвършенствате физически и психически и да се докоснете до духа на нашите предци. Ще забравите за суетата и грижите, ще отворите сърцата за малките радости от живота – за песента на птиците, сиянието на звездите, топлината на лагерния огън. Вземете си удобни дрехи и обувки и напуснете града.

 • Провеждането на преживяването е зависимо от заетостта на базата и изисква предварителна резервация (поне 2 седмици преди желаната дата)
 • Тъй като храна не е осигурена, е желателно да се носи такава, която може да бъде приготвена на място – например барбекю или др.
 • Облекло – спортни и удобни дрехи и обувки
 • Има възможност за настаняване на деца, като до 10 години цената е 40 лв.

Преживяването се провежда в школа по езда и стрелба с лък, намираща се край село Лопушня, община Годеч. Местонахождението на школата е старателно подбрано, съобразено с нуждата от пространство, позитивна енергия и свобода. Достатъчно отдалечена от София (38 км.), тя е разположена в подножието на планината Чепън. Върху площ от 80 дка. са изградени тренировъчните площадки за езда и стрелба с лък, и юртите. Базата работи целогодишно. На територията й е разположен лагер от монголски юрти за нощувка, които са отопляеми и напълно обзаведени, дървена къща за гости предлагаща уют и топлина за прекарването на студените зимни вечери вътре край камината, а на летните – на верандата и край огнището. Къщата разполага със собствен санитарен възел, с напълно обзаведена кухня, в която всеки според своя вкус може да сбъдне кулинарните си желания.

 


Отзиви

Остави Отзив

2 reviews for Пътешествие в миналото – Нощувка в юрта, стрелба и езда

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Пътешествие в миналото – Нощувка в юрта, стрелба и езда”