yoga
 

специално предложение

Хасия йога – Курс по йога на смеха

Уникална практика, съчетаваща безусловен сърдечен смях с йога дишане. С йога на смеха, всеки може да се смее, без да разчита на хумор, шеги или комедийни изпълнения!

159 лв.


Първоначално смехът се симулира като физическо упражнение, като скоро прераства в силен и заразителен смях. По време на практики по йога на смеха, забравяме за проблемите ни като възрастни и оставяме детето в нас да играе, защото именно по време на игра се ражда смеха. Концепцията се базира на факта, че човешкото тяло не прави разлика между имитирания и истинския смях.

Преживяването включва:

  • 8 срещи по 1 или 2 пъти седмично;
  • Локация: гр. София;
  • След активация, курсът се провежда в осем последователни срещи по 1 – 2 пъти седмично;
  • Валидност – 6 месеца от датата на покупка;

 

Среща 1 – Въведение, история, концепция и философия на йога на смеха. Ще научите каква е идеята, която стои зад йога на смеха, как е възникнала, научната обосновка и здравните ползи от безпричинния смях. Водещият ще измери вашия коефициент на смеха (KC), което измерва способността на човек да се смее, тип персоналност, ниво на игривост, чувство за хумор, способност да изразява емоции, способност да се справя с предизвикателства, комуникативни умения и др. Тази въвеждаща сесия завършва с разгряващи упражнения за преодоляване на задръжките и притеснителността.

Среща 2 – Имитирай, докато го направиш наистина. По време на този урок вашият водещ ще ви обясни научния факт, че дори когато имитираме смях, тялото ни не разбира разликата – получаваме същите здравни ползи, както при спонтанния смях. Ще научите серия от упражнения за смях и техники за засилване на гласа, които в крайна сметка водят до спонтанен смях.

Среща 3 – Движението създава настроението. Ще се научите как да се смеете, дори когато не ви е до смях с помощта на научната теория “Движението създава настроението”. Водещият обяснява двупосочната връзка между тялото и ума и как можем да променим състоянието на ума си, като променим поведението на тялото си и обратно. Следват упражнения за смях и дихателни упражнения, които помагат да раздвижим тялото си и да променим състоянието на ума ни.

Среща 4 – Разлика между щастие и радост. Ще разберете каква е разликата между щастие и радост. Водещият ще обясни, че докато щастието е условно и зависи от много причини в живота ни, радостта е безусловно решение да се забавляваш отвътре. Може да се предизвика от дейности като пеене, танцуване, игривост и смях. Ще научите различни техники и упражнения за смях, които ви помагат да развиете радостно умствено състояние.

Среща 5 – Може да обучите ума и тялото си да се смеят. Ще научите какво е невролингвистично програмиране, като водещия ви обясни как можем да тренираме тялото и ума си да се смеят и да бъдат в радостно състояние, като просто повтарят определено телесно поведение като смях и игривост.

Среща 6 – Връзката между дишането и смеха. Научете как смехът и дихателните упражнения от йога помагат да повишите нивото на кислорода в тялото и особено в мозъка ви. Водещият демонстрира 5 основни дихателни упражнения от йога.

Среща 7 – Да пренесеш смеха в реалния живот. Научете как да прилагате мъдростта от йога на смеха в ситуации от ежедневния живот, за да се справяте с предизвикателствата и проблемите с усмивка.

Среща 8 – Оценка и последваща ангажираност. В края на коучинга водещия отново ще оцени вашите знания и уменията, които сте придобили през тези 8 седмици обучение. Ще ви мотивира и вдъхнови да продължите да практикувате йога на смеха всеки ден и ще ви осигури подкрепата си в развитието ви към живот с повече смях и радост.


Отзиви

Остави Отзив

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Хасия йога – Курс по йога на смеха”