специално предложение

Survivor в България – Курс по оцеляване на терен по избор

Подарете предизвикателство! Преминете през курс по оцеляване на терен по избор и опознайте България с подарък книга “Българските планини”!

139 лв.


 

Често в планинарството се налага преодоляване на различни по тип и особености екстремни терени, за което се изискват сериозни умения и познания в редица области. Курсът съчетава елементи от основни техники, използвани в осигуряването и при воденето на планински групи, с редица научни познания за същността и особеностите на екстремните терени, опасностите свързани с тях и начините за избягването им.

Преживяването включва:

  • Курс по оцеляване;
  • Избор на модул: „Широколистни гори”, „Висока планина” или  „Карстов район”;
  • Продължителност: 2 дни;
  • Провеждане на предварително обявени дати;
  • Подарък книга “Българските планини”;
  • Валидност: 6 месеца от датата на покупка.

 

ДАТИ:

Курс по оцеляване – модул „Широколистни гори” – 10 – 11 ноември 2018г.
Курс по оцеляване – модул „Висока планина” – 20 – 21 октомври 2018г.
Курс по оцеляване – модул „Карстов район” – 17 – 18 ноември 2018г.

ПРОГРАМА:

1 Ден: Пристигане в района на провеждане на модула. Програма съобразно модула. Пренощуване в изградени от участниците подслони.
2 Ден: Програма съобразно модула. Придвижване до крайната точка

1. Преживяването изисква предварителна резервация, която трябва да бъде направена най-късно 30 дни преди обявената дата на курса.
2. Всеки курс има предварително обявена дата и местата се изчерпват бързо.
3. Пакетът не включва транспорт до района на провеждане на модула и обратно.
4. Курсът е предназначен за деца над 18 години.

Трябва да знаете,че:

Курсът по оцеляване е насочен към конкретни познания, които могат да бъдат полезни при попадане в екстремна ситуация или изгубване конкретно сред българската природа. Ще се запознаете с геоложки, геоморфоложки и хидрогеоложки особености, разпознаване на основни растителни видове, алпийски възли, преодоляване на препятствия, начини за намиране на вода, изграждане на подслони и уникални висящи платформи (разработени специално за тези курсове), палене на огън с подръчни средства, ориентиране без карта, без компас или  GPS и др.

Трите модула на курса запознават участниците с оцеляването в основни типове терени, характерни за природата на България – карстов район, широколистни гори и висока планина. След преминаване на трите модула, по желание участниците могат да се явят на изпит, който се заплаща  допълнително. Изпитът ги поставя в ситуация на симулиране на изгубване в планината, с преход и изграждане на подслон през нощта. На следващия ден ще трябва да се ориентират, да изберат най-безопасния маршрут и преодолявайки препятствия, избрани от инструктора да достигнат определено място.

 

 


Отзиви

Остави Отзив

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Survivor в България – Курс по оцеляване на терен по избор”