специално предложение

Курс по оцеляване – Модул “Карстов район”

Къде да открием вода? Как да намерим храна? Къде да преспим…

99 лв.

Очаквайте скоро

Изчерпан

Знаете ли как да оцелеете в сложния, но красив терен на карста? 

Карстовите райони заемат около 23% от територията на България. Те имат изключително сложна геология и хидрология, специфична растителност и животински свят, които трябва да бъдат познавани, ако искаме да оцелеем в подобни места и същевременно да не нараним крехката им екология.

В този курс ще придобиете познания, как да се ориентирате сред карстовия терен, как да се придвижвате сред въртопи, пропасти, карни полета и отвесни варовикови венци избягвайки опасностите. Ще разберете къде можете да откриете вода и дали тя би била годна за пиене.

Ще се научите как да намирате храна и как да я приготвите и ще усвоите техники, с които да си запалите огън. Ще научите как да откриете място, където да се подслоните и да прекарате нощта.

Какво включва курсът?

1. Обучаващо лице (професионален планински водач, спелеолог);
2. Kомплект за оцеляване за всеки участник;
3. Нужната за провеждането на модула допълнителна екипировка.

Програма:

1 Ден – Пристигане в района на провеждане на модула. Програма съобразно модула. Пренощуване в изградени от участниците подслони.
2 Ден – Програма съобразно модула. Придвижване до крайната точка и отпътуване.

Важна информация:

1. Дата на провеждане: 27.02.2016; 26.11.2016
2. Курсът изисква предварителна резервация, която трябва да бъде направена най-късно 30 дни преди обявената дата на курса.
3. Всеки курс има предварително обявена дата и местата се изчерпват бързо.

Трябва да знаете:

Курсът по оцеляване е насочен към конкретни познания, които могат да бъдат полезни при попадане в екстремна ситуация или изгубване конкретно сред българската природа. Ще се запознаете с геоложки, геоморфоложки и хидрогеоложки особености, разпознаване на основни растителни видове, алписки възли, преодоляване на препятствия, начини за намиране на вода, изграждане на подслони и уникални висящи платформи (разработени специално за тези курсове), палене на огън с подръчни средства, ориентиране без карта, без компас или GPS и др.

Трите модула на курса запознават участниците с оцеляването в основни типове терени, характерни за природата на България – карстов район, широколистни гори и висока планина. След преминаване на трите модула, по желание участниците могат да се явят на изпит, който се заплаща допълнително.

Изпитът поставя участниците в ситуация на симулиране на изгубване в планината, с преход и изграждане на подслон през нощта. На следващия ден, те трябва да се ориентират, да изберат най-безопасния маршрут и да преодолеят препятствия, избрани от инструктора, за да достигнат определено място.


Отзиви

Остави Отзив

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Курс по оцеляване – Модул “Карстов район””