Направи незабравим подарък за момче ако навършва заветните 18

Винаги е трудно да се ориентираш в търсенето за подарък за момче, особено ако вече е на възраст, в която не си играе с колички на килима. Да, момчетата винаги имат нужда от нови дрехи, защото постоянно се цапат или не им пука как изглеждат до определена възраст. Обикновено на празниците гостите им ги отрупват с облекла или джаджи, с които се закотвят на едно място и могат да не станат с часове.

Момчетата, в сравнение с девойките, са „по-трудни“ да опитат нещо ново или да променят навик. И разбира се, откриването на интересен и нов за тях тип подарък би бил по-труден. Момчетата, освен ако не са все още много малки, нямат особено изразителни реакции, когато им подаряваш нещо. Обикновено следва репликата „Благодаря“, която е казана с толкова срам, че чак на теб ти става неудобно. След това се затварят някъде и не се вясват почти до края на вечерта.

Винаги се радваме, когато някой от семейството или приятелите ни скоро ще навърши 18 и кроим планове как да го зарадваме така, че да се почувства наистина пораснал. Вълнуващо е не само за него, но и за нас, защото е момент, в който връщаш лентата назад и си спомняш за празника си, когато е бил твоят момент.

Да станеш пълнолетен е  момент , в който си на годините да правиш каквото си поискаш и да си в правото си (е не всичко в буквалния смисъл на думата), но още имаш нужда от побутване, защото не си свикнала хората да се отнасят с теб като с пораснал човек.

18 е специален момент от живота на всяко момче, какво по-хубаво да ги преживееш подобаващо и да получиш най-вълнуващите подаръци. Да навършиш 18 си е преживяване, което винаги ще помниш! Но да станеш пълнолетен не е и лесно, защото това е момент, в който трябва да прецениш в каква посока ще потръгне живота ти и да се приготвиш за всички отговорности.

Да намериш подарък за момче, което сега навършва 18 може да се окаже трудна задача, защото все пак ще искаш да подариш нещо, което ще го изненада истински за специалния му ден. Тази възраст се определя като ключова в живота на всяко момче, защото се разделя с детството, малко след това напуска дома си и се впуска в приключението, което наричаме да си пораснал. Това е етап, в който всяко момче вече бива възприеман като мъж. Затова и подаръците, които ще изберем за празника му трябва да го насочват за новата фаза, която ще настъпи в живота му.

В повечето случай, щом става дума за по-голямо момче, например ако навършва 18, хората вече се ориентират към парични подаръци, така че сам да избере за какво би ги похарчил. Нали е голям?

Трябва да намериш подарък за момче, който да отразява това, че вече е мъж. Важно е да откриеш най-добрият за него, който освен да го накара да се почуства вече пораснал, по някакъв начин да му помогне и със справянето в живота. Подаръкът за порасналото момче трябва да е съобразен и с неговите интереси, личност и хобита. Но имай предвид, че вече пораснал, интересите най-вероятно ще бъдат съвсем различни от преди две-три години. В повечето случаи пълнолетните вече момчета си падат най-много по видео игри, джаджи, може би спорт, музика и най-вече – по момичета. А какво мислиш тази година да го изненадаш с преживяване?

Стрелба с 3 различни пистолета

Изненадай рожденика с истински мъжки подарък, а именно стрелба и то с три вида пистолети с ИСТИНСКО оръжение, а не като тези в CS. В деня на преживяването ще се пробва да стреля в целта с Макаров 9x18 мм, пистолет 9x19 мм и пистолет 45ACP. Разбира се, до него ще бъде квалифициран инструктор, който ще му разкаже за всяко едно от оръжията и дори ще покаже как се зарежда пълнителя. Ако много му хареса, може да остане и да опита стрелба и с някои от останалите видове оръжия. В края на преживяването ще отнесе мишените си като трофей вкъщи, а за капак ще се почерпи с биричка на бара на Стрелбище Герена.

По стъпките на бирата

Като говорим за бира, следващото ни предложение за подарък за момче е свързано с прекрасната хмелена напитка, но не каква да е, а крафт бира. Не случайно сме го нарекли „По стъпките на бирата“ защото по време на няколко часовия тур из пивоварната ще научи за историята на напитката, за начините на приготовяне и тънкостите при процесите за създаване на занаятчийската бира. Обиколката ще приключи с дегустация на до 8 крафт бири и страхотен обяд. Щастливецът ще си тръгне с литър крафт бира за вкъщи. Най-хубавото е, че може да сподели тура с прителка 😉

Дегустация на уиски

Докато сме на темата с интересните напитки, стреляме със следващото супер интересно и нетипично, поне за нашата страна преживяване, подходящо за подарък за момче. „С уиски по света“ е дегустация само на подбрани питиета! В центъра на София рожденикът ще може да опита 4 вида уиски, а именно американско, ирландско, японско и шотландско. Нашите партньори от Бар Калдо могат да осигурят и лектор уиски експерт, който да разкаже за историята и начина на приготвяне на всяко едно от питиетата. А, ако искаш да бъде инстинско мъжко изживяване, момчето може да опита и истинска кубинска пура. Така де, веднъж се става на 18!

Изработка на костюм по поръчка

Обикновено, когато едно момче скоро стане на 18 означава, че предстои и бал за завършване на гимназията. Това предложение е по-подходящо за тези, които повечко се интересуват от вида си и се вълнуват за бала като цяло. Да, не е най-удачния вариант да му подариш костюм за рождения ден, но това, за което ще ти разкажем, не е нещо обикновено. С помощта на консултант, момчето ще може да избере подходящите за себе си кройка, цветове и материи за изработката на костюм по поръчка. Нали трябва да изглежда добре до дамата си!? Виж преживяването тук

Райд с ендуро мотоциклет

Преминаваме към подарък за момче, което се интересува от адреналиновите изживявания, но досега не е имал годините и възможността да опита нещо такова. Говорим 4 часа адреналин, докато управлява истински ендуро мотоциклет в пресечени местности по едни от най-добрите трасета за райд. Не се притеснявай, преди райда ще получи пълен инструктаж както и екипировака от горе до долу. Хващаме се на бас ще ще бъде най-добрия подарък за специалния му повод!

Скок с парашут

Продължаваме с адреналиновите изненади, като ти предлагаме да изпълниш една за повечето хора мечта, а именно скок с парашут! Едно истинско мъжко изпитание, освен ако не се бои от височини, разбира се. Представи си погледа като на уплашено дете като види, че ще трябва да се хвърли от 3000 метра височина, но нали е вече голям мъж, няма да откаже предизвикателството.

След скока ще получи подарък от нашите партньори от Sko4i.bg, за да доказва, че вече е преминал едно изпитание.

Управление на Lotus Elise

В случай, че искаш да подариш малко-по луксозен подарък за момче, те съветваме да рагледаш нашето преживяване за управление на пистов болид Lotus Elise. Един път се става на 18! И се надяваме скоро да вземе шофьорска книжка! Заслужава да навлезе в света на големите и да пробва да управлява спортния автомобил. Курсът е супер подходящ за него, например, ако от малък си пада по лъскавите и бързи спортни коли. Ще научи за историята на автомобилите Lotus, ще има няколко сесии за шофиране с инструктор, както и демонстрационни обиколки.

VR Escape Room

Завършваме статията с преживяване подходящо за подарък, ако момчето ако винаги е било почитател (повечето са) на джаджите и игрите. При нашите партньори от Ескейп риалити, заедно с приятели ще може да се пренесе в космоса и ще трябва да спаси вселената. Ще пренесе съзнанието си в аватар, намиращ се на космическата станция Идън, изследваща портал към друга вселена. Ще има задачата да сформира своя екипаж от 2-ма до 4-ма членове и заедно да се явят в комуникационния център на Програма “COSMOS”. Ще бъдат свързани със своите аватари за точно 1 час. Звучи вълнуващо нали? Виж преживяването тук

Разбира се, някои момчета навършили заветната възраст може би ще оценят и практически подаръци, които ще са им полезни в новия етап от живота им, например готварска книга или нещо друго полезно, което ще им помогне да се справят самостоятелно. Но ние от Wishio си падаме по изживяванията и разпространяваме тази идея, защото идеологията ни е, че подаръците трябва да оставят следа в сърцата на любимите ни хора!

Не пропускайте!