/ / / / Разходка в далечното минало

Разходка в далечното минало

WISHIO LOVES
Podaruk- prikluchenie za dvama
Podari prikluchenie za dvama ot Wishio
 

ПЛЕМЕНА
ЛЕГЕНДИ
ИСТОРИЯ
СВЕТИЛИЩЕ
ТОТЕМ
ЛЪК
КОПИЕ

Избери своя вариант за преживяване!

Viber share

Product Description

Зарадвайте любим човек или себе си с подарък „Разходка в далечното минало“. Забавно приключение, изпълнено с поредица от предизвикателства, които навремето са били ежедневните дейности на нашите прадеди. Ще се справите ли тях или не, има един начин да разберете – опитайте!

Ето какво Ви очаква в Извора на победителите:
– Ще се преоблечете в дрехи от зебло , подобни на тези на древните жители по тези земи;
– Ще запалите огън с кремък, след което ще бъде провъзгласен старейшина на племето с връчване на наградния дървен тотем;
– Ще участвате в състезание по стрелба с лък;
– Ще изработвате бижута от истински кости;
– Ще смелите жито с хромел, ще го замесите и изпечете на малки питки;
– Ще се научите да чепкате вълна с автентичен български дарак и да предете с хурка и вретено;
– Ще доите овце и кози и след това ще заквасите кисело мляко;
– Ще се преклонение пред светилището – пещера, която в древността, по време на тракийската цивилизация  е използвана за светилище на култа към Слънцето;
– Ще изработвате тотеми върху медна плоча;
– Ще стреляте с копие.

Цялата местност е била реално обитавана в продължение на хилядолетия. От тук са минавали пътищата на миграция на животните и на праисторическите хора. Те са мигрирали, водени от едни и същи инстинкти и следвайки магнитните линии на земята. И точно тук е мястото, където тези линии се пресичат. Затова свидетелстват множеството археологически находки, открити в района. Скалните ниши до нас са били реално обитавани от хора в древността. В съседство се намира и Светилище на култ към слънцето с източно изложение, използвано по време на траките и на Великата Дунавска цивилизация.

Легендата: Златният век на българския цар Симеон Велики е една от причините да се чувстваме горди, че сме българи. Легендата разказва, че преди всяка битка той отпивал от Извора на победителите и вълшебната вода му дала сили да създаде Велика България на три морета и да няма загубена битка.

Всеки тур е едно невероятно преживяване на Извора на победителите, където  да бъде опитан  начина на живот на прадедите на днешните  европейци. Ела и стани част от гордата ни история, поставила началото на европейската цивилизация.

Допълнителна информация:
1. Всеки участник трябва да разполага с топла връхна дреха, удобно облекло и чорапи, затворени обувки с дебели подметки, дълги панталони, шапка с козирка, слънчеви очила, дъждобрани, слънчезащитен крем с висок фактор, крем против ухапване от насекоми.
2. За място на възстановките и беседите е избрана местността «Изворът на победителите», въплътила в себе си легенди и исторически факти. Тя се намира на 9 км от град Търговище. До мястото на туристическата атракция води черен път. Изградена е символична порта, която посреща участниците в събитието, тоалетни и беседки. Цялостната инфраструктура пресъздава условията на суровия древен бит, който е задължителен за цялостната атмосфера.
3. Приключението може да бъде еднодневно или да включва една нощувка в гората – според избраната от Вас опция.
4. Сезонност – нач. на м. Юни – края на м. Септември.
5. Преди да закупите този подарък, моля направете запитване за възможните дати на провеждане.

Отзиви за това преживяване

Допълнителна информация

Тип пакет

Двудневно приключение за двама, Еднодневно приключение за двама

Video

1 review for Разходка в далечното минало

  1. Aslan
    5 от 5

    Oh, certainly not…Buhari or nobody for that matter can afford my fee..my conscience is not for sale. I guess u hurriedly read my comment…I think I did not in any way write about 712015′ and any implied reference to 2015 is only meant to crystallise my opinion… Pls feel free to tackle me.Thanks, my friend!

Добавяне на отзив

WISHIO ГАРАНТИРА

СИГУРНО ПАЗАРУВАНЕ И РАЗПЛАЩАНЕ

30-ДНЕВЕН СРОК ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНИ ВАУЧЕРИ

БЕЗПЛАТНА СМЯНА НА ВАУЧЕР В 30-ДНЕВЕН СРОК

Имате въпроси? Свържете се с нас на тел: + 359 882 662 533 или ни пишете на office@wishiogifts.com