специално предложение

Курс по оцеляване – модул „Висока планина”

ОПАСНОСТ
ВИСОЧИНА
ВЯТЪР
ЕКСТРЕМНО
ТРУДНОСТ
НЕБЕ
МОТИВАЦИЯ

99.00 лв.

Очаквайте скоро

Изчерпан

Курсът не е актуален в момента. Очаквайте нови дати за провеждане!

Предизвикайте себе си или Ваш близък с нов вид приключение в планината!

Високите български планини като Рила, Пирин, Родопите и Стара планина са може би най-вероятния терен, в който бихте се изгубили. Те са най-популярните български планини, а това е основна предпоставка за попадане в екстремна ситуация.

На пръв поглед, този терен изглежда суров и труден за оцеляване, но в действителност има редица предимства, които могат да бъдат използвани в трудна ситуация!

В този курс, Вие ще усвоите техники за ориентация при изгубване, безопасни и бързи начини на придвижване и изграждане на топъл подслон в студено време. Ще разберете как и къде е безопасно да палите огън, как да намирате храна и вода.

Как включва курсът?

1. Обучаващо лице (професионален планински водач, спелеолог);
2. Kомплект за оцеляване за всеки участник;
3. Нужната за провеждането на модула допълнителна екипировка.

Програма:

1 Ден: Пристигане в района на провеждане на модула. Програма съобразно модула. Пренощуване в изградени от участниците подслони.
2 Ден: Програма съобразно модула. Придвижване до крайната точка. Отпътуване.

Важна информация:

1. Дата на провеждане: 14.05.2016, 22.10.2016
2. Курсът изисква предварителна резервация, която трябва да бъде направена най-късно 30 дни преди обявената дата на курса.
3. Всеки курс има предварително обявена дата и местата се изчерпват бързо.

Трябва да знаете:

Курсът по оцеляване е насочен към конкретни познания, които могат да бъдат полезни при попадане в екстремна ситуация или изгубване конкретно сред българската природа. Ще се запознаете с геоложки, геоморфоложки и хидрогеоложки особености, разпознаване на основни растителни видове, алпийски възли, преодоляване на препятствия, начини за намиране на вода, изграждане на подслони и уникални висящи платформи (разработени специално за тези курсове), палене на огън с подръчни средства, ориентиране без карта, без компас или  GPS и др.

Трите модула на курса запознават участниците с оцеляването в основни типове терени, характерни за природата на България – карстов район, широколистни гори и висока планина. След преминаване на трите модула, по желание участниците могат да се явят на изпит, който се заплаща допълнително.

Изпитът поставя участниците в ситуация на симулиране на изгубване в планината, с преход и изграждане на подслон през нощта. На следващия ден трябва да се ориентират, да изберат най-безопасния маршрут и да преодолеят препятствия, избрани от инструктора, да достигнат определено място.


Отзиви

Остави Отзив

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Курс по оцеляване – модул „Висока планина””