< Обратно

Кулинарен курс Екзотична кухня – Южна Америка

mexican1
mexican
mexican
 

ТОРТИЛЯ

ГУАКАМОЛЕ

ЧУРОС

ЕКЗОТИКА

СТРАСТ

1
3 до 6 часа
София
гурме
6 месеца
Сезонност
целогодишно

99.00 лв.

Viber share

Описание на продукта:

Кулинарен курс „Екзотична кухня- Южна Америка“

Дата на провеждане:
24 януари(вторник) 2016- 18:00-21:00ч. 

Харесвате ли ароматните и необичайно вкусни ястия от древните азиатски страни – творбите на онези източни кухни, които от хилядолетия владеят до съвършенство кулинарното изкуство? Мечтаете ли понякога да разнообразите менюто си вкъщи с екзотичните вкусове на тайландско къри, китайски пролетни рулца, индийско биряни или домашни мексикански тортили?

В поредицата от курсове Екзотична кухня ще се научите как в домашни условия и с достъпни продукти, присъстващи на българския пазар, да приготвяте някои от най-емблематичните ястия от прочутите кухни на Китай, Индия, Тайланд и Южна Америка. Ще се запознаете с продуктите и подправките, типични за големите азиатски гастрономически култури, както и с някои от най-интересните кулинарни техники и начините да се прилагат в кухнята на всеки български дом.

На тези курсове шеф Ивелина Иванова ще ви разкрие основни техники и майсторски тънкости в приготвянето на класически ястия от най-обичаните кухни по света. Всяко от ястията ще бъде приготвено и опитано след това с чаша хубаво вино и ще бъдат обсъждани варианти за продуктите и техниките на приготвяне.

Всеки от курсистите получава цветно ръководство с рецептите и снимките на ястията, които се приготвят.

На кулинарния курс ще бъдат приготвени:

Пшенична тортиля
Гуакамоле
Мексикански пържен боб
Пуйка с шоколадово моле
Пълнена маринована телешка флейка Матамбре
Перуанско севиче
Хрупкави чурос с шоколадов сос и канела

Предлагаме един незабравим подарък, който несъмнено ще очарова тези, които:

–    имат специално отношение към храната;
–    търсят вдъхновение от световните кулинарни тенденции;
–    интересуват се от вкусно, здравословно и балансирано хранене;
–    отворени са към нови кулинарни идеи и практически съвети;
–    искат да експериментират и да стават все по-добри в готвенето.

На избрания от Вас курс ще получите знания и важна информация за:
•    хранителното съдържание на продуктите
•    физическите свойства на продуктите и реакцията им при топлинна обработка
•    основните видове продукти и марки на пазара в България
•    възможностите за избор на най-качествените продукти и най-подходящите методи за обработката им.

Важна информация:
– Всички курсове се провеждат при минимум 6 участника. Максималният брой участници в един курс е 10.
– Препоръчваме Ви, непосредствено след получаване на ваучера, да направите своята резервация за посочената дата на курса, тъй като местата се изчерпват много бързо.
– Крайния срок, в който можете да резервирате участие в курс е най-късно до 5 дни преди обявената начална дата на същия;
– Заявена вече резервация за кулинарен курс може да се отмени най-късно 14 дни преди началото на курса, в противен случай, губите правото на курс и ваучерът Ви ще се счита за използван.

Отзиви за това преживяване

Програма Кулинарни курсове

12 март 2016 г. – АБВ – основни кулинарни техники: Птици, бульони и основни яйчни сосове
13 март 2016 г. – Дантелена торта
19 и 20 март 2016 г. – Празничен великденски обяд
20 март/12 юни 2016 г. – Провансалска кухня
29 март 2016 г. – Екзотична кухня – Тайланд
2 април 2016 г. – Класически рецепти с Мик Купър – 4 част
3 април 2016 г. – Дребни сладки
5 и 6 април 2016 г. – Домашна паста
12 април 2016 г. – Екзотична кухня – Южна Америка
16 април 2016г. – АБВ -основни кулинарни техники : Супи,салати и дресинги
17 април 2016г. – Десерти с ядки и сушени плодове
19 и 20 април 2016г. – Празничен ввеликденски обяд
23 април 2016г. – Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила
27 април 2016г. – Козунаци и боядисване на яйца с естествени багрила
10 и 11 май 2016 г. – Италианска кухня
14 май 2016 г. – Любими семейни закуски
15 май /10 юли 2016г. /- Френски макарони
17 и 18 май 2016 г. – Кухните на Изтока – Ливан и Мароко
21 май 2016 г. – АБВ – основни кулинарни техники: Супи, салати и дресинги
25 май 2016 г. – Екзотична кухня – Китай
4 юни 2016 г. – АБВ – основни кулинарни техники: Телешко месо и основни кафяви сосове
7 и 8 юни 2016 г. – Средиземноморска кухня
11 юни 2016г. – Класически рецепти с Мик Купър – 2 част
14 юни 2016 г. – Екзотична кухня – Индия
18 юни 2016г. – АБВ – основни кулинарни техники: Любими семейни десерти
26 юни 2016г. – Точене на кори за баница и щрудел
2 юли 2016г. – АБВ – основни кулинарни техники: Хлябове с квас и мая,баници
12 и 13 юли 2016 г. – Тайните на ориза
17 юли 2016г. – Тосканска кухня
19 и 20 юли 2016г. – Гръцка кухня

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъди първият оставил мнение за “Кулинарен курс Екзотична кухня – Южна Америка”

WISHIO ГАРАНТИРА

СИГУРНО ПАЗАРУВАНЕ И РАЗПЛАЩАНЕ

30-ДНЕВЕН СРОК ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЗАКУПЕНИ ВАУЧЕРИ

БЕЗПЛАТНА СМЯНА НА ВАУЧЕР В 30-ДНЕВЕН СРОК

Имате въпроси? Свържете се с нас на тел: + 359 882 662 533 или ни пишете на office@wishiogifts.com