• Няма продукти в списъка с желания.

    Няма продукти в количката.

Коледата – по-специална с преживяване подарък

Malko momiche koeto si igrae s baloncheta ot supun

„Въпросът не е, че имаме малко време да живеем, а че губим голяма част от него. Животът е достатъчно дълъг и ни е даден в щедра мярка за да постигнем най-великите неща. . . ако инвестираме времето си добре. " - Сенека

Най-ценният от всички ресурси за човека е времето, и въпреки това е единственият ресурс, с който сме най-небрежни.

Всички знаем, че разполагаме с 24 часа на ден. Но след като вземем предвид съня, хигиена, работа от девет до шест, едночасово пътуване до работа и хранене какво ни остава? Остават ни най-много седем часа свободно време на ден, пет от седемте дни в седмицата. Но колко от тези 7 часа, може да кажеш, че използваш по смислен начин?

Проблемът не е, че времето, което имаме не е достатъчно. Проблемът е как го прекарваме. С наближаването на Коледа се замислихме кой е най-добрият начин да помогнем на близките си хора да оползотворят времето, което имат.

Нашият отговор са преживявания. Ще споделим 3 ползи, които новите преживявания ни носят. 

 

  1. Преживяванията ни правят по-креативни

Dete s nacapani s boya ruce

Преживявания ни помагат да видим света от нова перспектива, да разширим мирогледа си и да направим интересни връзки между различните неща от живота. Впускайки се в нови преживявания, ставаме по-креативни.

Според Стив Джобс, колкото повече преживявания изживяваш, толкова по-разнообразни връзки може да създадеш между привидно несвързани неща като технология и поезия. Точно така той дефинира творчески процес и креативността - умението смислено да свържеш привидно несвързани неща.

След като напуска университета си, Стив Джобс учи калиграфия, която по-късно му помага да създаде шрифтовете на Mac. Джобс разкрива красотата на новите преживявания в една от своите речи:

„Ако не бях влязъл в този курс, Mac никога нямаше да има множеството и пропорционално разположени шрифтове. И тъй като Windows просто копира Mac, вероятно никой персонален компютър няма да ги има. "

 

  1. Преживяванията ни карат да се чувстваме живи

Momiche s vyatur v kosite

Както споменах времето, което имаме лети толкова бързо и живота сякаш се изплъзва с всеки изминал ден. Често прекарваме малкото свободно време, което имаме, губейки го в дребни задачи. Ако искаш да се почувстваш истински жив, е необходимо да преживяваш нови неща.

Новите преживявания ни учат да спрем да живеем в коловоза на ежедневието и да развием креативно мислене. Невролозите доказват, че когато живеем в една и съща рутина, ние храним ума си с еднa и същa информация. Следователно няма какво ново да научим и усвоим. Новите преживявания нарушават този модел и подхранват мозъка ни, карайки ни да усетим стойността на всеки момент.

 

  1. Преживяванията ни помагат да се учим и развиваме

Ruka koyato durzhi kompas nasred gorata

Една от най-силните човешки нужди е да осъзнаем пълния си потенциал и да тестваме границите на възможностите си. Но когато постоянната рутина сковава ума ни, ние се питаме дали това е всичко, което можем да получим от живота. За това новите преживявания ни помагат да научим повече за себе си, способностите си и да подклаждаме любопитството си - да станем по-кретаивна личност.

Едно от най-големите предимства на изпробването на нещо ново е, че опознаваме света като цяло. Научаваме какво наистина има значение в живота и кое е важно за нас. Формираме своите ценности от преживяванията които имаме, от преживяванията които оставят отпечатък в съзнанието ни.

С този пост искаме да ти припомним, че най-големият ресурс, който имаме, е времето и най-голямото удоволствие в живота е духът на изследване и постоянно усъвършенстване. Животът е твърде кратък и твърде ценен, за да живеем по начин, който не ни носи удовлетворение всеки един миг.

За това с наближаването на Коледа те призоваваме да помислиш колко важни са подаръците, които правим на своите близки и как с тях може да им помогнем да открият нови неща за света и себе си.

Да живееш истински и просто да съществуваш са две различни понятия. Не става въпрос за броя години в живота, а по-скоро за живота в годините. Ето защо тази година подари невероятно преживяване на своите близките, с което да обогатят себе си. Перфектния подарък за Коледа.

Източник: Fearless soul

Не пропускайте!