Интересни идеи за Коледни подаръци, с които да покажем, че наистина ни е грижа

Оригинални Коледни Подаръци и Как да ги Направим По-Лични!

Празниците бързо наближават и отново се чудиш за каква щуротия да си пръснеш парите, само и само да купиш нещо, както казваме, „колкото да има, че да не се разсърдят милите ти хора. Тази година няма нужда да търсиш списък с интересни идеи за Коледни подаръци, защото той вече е пред теб! Получаваш пълен наръчник как да зарадваш всеки любим човек с оригинален подарък за Коледа, който, разбира се, ще бъде и много личен!

Мислех си за израза „да не съдиш книгата по корицата“ и ми хрумна нещо подобно - че често съдим за хората по подаръците, които ни подаряват. Съдим за тях дали са изобретателни и артистични дали се стараят, дали ни познават, дали знаят как възпримаме света, дори дали ни обичат (като не броим момента, в който си се изхитрил и предварително си казал какво искаш).

И установих, лично за себе си, че е така. Дори, наскоро колега разказваше как за рождения си ден е получил четири еднакви подаръка – бутилки уиски. При него ситуацията е била по-различна, но все пак се е надявал хората, които го познават да вкарат мааалко повече въображение.

Ние от Wishio сме на вълната за оригинални Коледни подаръци и само това ни е в главите, докато не станем най-добрите в избора на подарък и самото подаряване. Всеки ден си споделяме страшно много идеи – кой къде е ходил, с кого, какво е правил и се вдъхновяваме един друг само и само да задоволим „глада“ за неща подходящи за подаръци, за който много малко хора са чували.

Защо да подаря коледен подарък ръчно изработен от мен?

Набързо ще ти разкажа за скорошен подарък, който получих и се надявам с думите ми да почувстваш, това което усетих и аз в този момент. Прибрах се от работа, след като цял ден половинката ми се бе вкъщи. Беше свършил всичките домакински задължения и ме гледаше ухилен като малко дете, все едно е направил беля. Въртеше поглед между мен и масата с цел да ми покаже, че там има нещо.

Видях нещо малко и лилаво, но в пърия момент не видях добре. Взех го и видях, че сам със собствените си ръце е изрязал от дърво фигура като полумесец, лилава с малко послание върху нея. Беше изобразил с пирограф силует на малка вещица, с пожелание  „Да не крия магията, която нося в себе си от света“. Еми, поплаках си.

Та така, реших да ти споделя и няколко интересни идеи за коледни подаръци, които можеш да изработиш ръчно и които да покажат, че наистина мислиш, за човека, за когото са. Разбира се, помислили сме как да се справиш в пълния си блясък, а не подаръкът ти да прилича на нещо направено от третокласник в час по трудово. Защо реших да говоря точно затова, смятам, че една от най-искрените форми на човека е когато е „творец“. Надявам се да те вдъхновя да подариш нещо изработено от теб!

9 идеи за оригинални Kоледни подаръци

# 1 Да станеш пивовар за един ден.

Започвам с една ултра интересна идея за Коледен подарък. Разбира се, ако човекът, за когото още нямаш идея какво да подариш е любител на елексира от хмел. За няколко часа ще научиш толкова много за процесите, през които преминава направата и за всички съставки. На всичкото отгоре в края на курса ще получиш сертификат за участние. Най-хубавото от всичко е, че ще си тръгнеш с 5-литров ферментатор с направената от теб пивна мъст за ферментация у дома.

Още една интересна идея е, след като бирата ти вече е ферментирала и готова, сам да декорираш стъклена бутилка с етикет по твой дизайн. Е, кой не би се зарадвал на няколко бутилки бира специално приготвени за него?

Разбира се, винаги е вариант да изпратиш получателя на подаръка да отиде на преживяването. Как да го направиш? Научи повече за курса

Ако нищо не разбираш от бира и искаш да подариш физически коледен подарък, винаги можеш да се обърнеш към симпатягите от Beery.bg, които ще изпратят цял кашон с различни видове от цял свят от хмелената напитка.

# 2 Да приготвиш френски макарони.

Следващото предложение е да посетиш нашите приятели от Angel Sweets, които за няколко часа ще те научат как да приготвяш истински френски макарони. Какъв по-оригинален Коледен подарък от това да получиш ръчно създадени от любим човек френски макарони. Винаги можеш да ги поставиш в направена от теб красива кутия и да ги поднесеш.

Ако мислиш, че на получателя ще му допадне повече да отиде на самия кулинарен курс, никога не е късно да го посетите и двамата. Ще получиш повече информация за кулинарния курс за френски макарони от тук

Ако не си по действията, а по-скоро искаш всичко да ти бъде на готово преди подаряването, можеш да зарадваш късметлията с гигантска кутия френски макарони от магьосниците от 100 грама сладки

 

# 3 Да направиш свещ с декупаж

Третата идея за това как да подариш ръчно изработен оригинален Коледен подарък е свързана с декупаж. Ако не знаеш какво представлява техниката, сега ще ти разкажа. Думата идва от френски и означава „изрязвам“. С две думи, техниката представлява изготвяне на колаж или хартиена апликация върху вещ. Не се плаши, няма нужда да си най-сръчния и артистичен човек, за да се включиш. За да е по-интересно и по-коледно, ще те изпратим на курс за декупаж върху свещ. На курса ще можеш сам да избереш мотивите за декорация и ще бъдеш напъстван от преподавател-артист.

Преживяването е подходящо за двойки, така че ако мислиш, че на получателя ще му допадне повече да твори отколкото да получи, направо отидете двама. Прочети повече за курса тук

Ако все пак си решил да подариш свещ като Коледен подарък, но нямаш вярата, че ще можеш да я изготвиш сам, те съветваме да се насочиш към великите в това отношение Kindy candles - ваят всевъзможни предмети от восък, които приличат на истински. Особено тези с форма (и аромат) на кексчета 😊 М-м-м.

Дръж се, защото ще те „залеем“ със следващите интересни идеи за Коледни подаръци!

# 4 Да събудиш художника в теб

Ако мислиш, че малко или много рисуването ти се удава, а все още не си ходил на уроци, сега е моментът да провериш дали имаш тази дарба! Нашите приятели от Багра творец със сигурност ще ти покажат тънкостите при рисуване с маслени бой, а за няколко посещения ще успееш да нарисуваш картина, която спокойно може да бъде оригинален подарък за любим човек и която със сигурност ще бъде окачена. Научи повече за курса 

Ако си фен на поп-арт портретите пък, винаги можеш да направиш изненада с такъв! Звучи сложно, но не е и ще ти докажем. Трябва да следваш 3 лесни стъпки – да избереш портретна снимка, платното ти се подготвя предварително, след това рисуваш с цялата си душа върху него каквото ти хрумне и накрая отлепяш фолиото и виждаш резултата. Няма начин да „оплескаш“ нещата! За повече информация разгледай линка

 

 

 

# 5 Подари светлина

Ако човекът, когото искаш да изненадаш с оригинален подарък за Коледа, обича красотата на приглушената светлина, следващата идея как да го зарадваш е точно за него! Внеси още повече уют в дома му с ръчно изработена мароканска лампа от самия теб. За няколко часа ще създадеш и подариш „светлинка“. На всичкото отгоре, Майсторът на божествените лампи Николай Табаков ще ти помогне да вложиш душата в работата си, като персонализираш творението си към получателя. Научи повече за курса

 

# 6  Стани кулинарен гуру

Следващата идея от поредицата с оригинални подаръци за Коледа е подходяща за теб ако си от кулинарните ентусиасти. Можеш да изненадаш близките си с вечеря за празника или да организираш романтична такава само за двама. Ще посетиш кулинарен курс по твой избор, като можеш да го съобразиш с предпочитанията на любим за теб човек, за да може след него сам да приготвяш любимите му ястия. Ако пък получателят е любител на кулинарията, директно го изпрати на курс

# 7 Запиши любима песен

Изрази любовта си с песен! Ако не си от най-срамежливите, запиши кавър на любима за получателя песен и му подари записа. Така дори в тъжни за него моменти ще се развеселява докато те слуша, особено ако не можеш да пееш добре. Партньорите ни от Пасифик студио ще „пооправят“ положението дори да си най-лошия певец, така че не го мисли много.

Ако този, когото искаш да зарадваш пък има талант да пее, директно се насочи към подарък преживяване за запис на песен. Най-хубавото е, че можете да отидете двамата за кураж!

Стреляме с последните ни идеи за оригиални Коледни подаръци!

# 8 Подслади живота на любим човек

Няма да се наложи да се трудиш по този подарък, а по-скоро ще влезеш в ролята на организатор. Изненадай близките си с дегустация на шоколад, като ги поканиш на индивидуално изживяване за двама. Кога за последно вашите бяха на среща? На готово ти сервираме прекрасна идея за Коледен подарък! 😊 Обстановката е романтична, а това което ще научат за шоколада няма как да го узнаят навсякъде.

Ако мислиш, че няма да е много подходящо, можеш да ги изненадаш с уникална кутия шоколадови бонбони, сътворена от „Шоколана“. Тези вълшебници ще превърнат една шоколадова кутия в произведение на изкуството, като изпишат пожелание върху бонбоните към близките ти за Коледа.

# 9 Изработи бижу

И последна, но не на последно място е идеята за подарък за Коледа за изработка на бижу. Както споменахме и за някои подаръци по-горе, не е нужно да си най-големия сръчко, за да се справиш с това предизивкателство. Ще получиш всички необходими материали, за да изработиш най-подходящото бижу за любим човек. Най- важното е, че до теб ще има професионалист, който ще те научи на непознати или нови за теб техники и ще ти помогне да бъдеш по-креативен. Прочети повече за курса за изработка на бижу . Можеш да подариш самото преживяване на свой близък или да отидете заедно.

Ако много силно обичаш някого и искаш да му покажеш, че искаш да бъдете завинаги заедно,  направи го по Коледа, за да е по-специално. Е, бижуто от Wishio няма да е най-подходящото за този специален момент, но ти стискаме палци!

Като за финал, ние от Wishio ще ти пожелаем Весели Празници и както е казал един велик филмов герой (ама малко перефразирано), may the CREATIVITY be with you!

 

Не пропускайте!