Свикнали сме да се фокусираме върху вещите, защото тяхната стойност е измерима. Един приятен следобед в парка няма етикет с цена – но той не е без стойност, а е безценен.

Няма да си спомниш с радост за парфюма, който си купи преди две години, отдавна изхаби и изхвърли – но с благодарност ще се сетиш за неочакваната почивка, която приятели ти организираха за един рожден ден.

Ето няколко причини, които ще те убедят, че преживяванията са по-добра инвестиция от вещите.

Вещите изчезват

Вещите се чупят, губят се, изчезват. Преживяванията са неизменна част от нас. Може да загубиш албум със снимки, но няма да забравиш емоциите от семейната екскурзия това лято. Може да счупиш чашата от Лондон, но споменът за първата среща с Биг Бен ще остане с теб.

Вещите излизат от мода

Предметите трябва да се съобразяват с модните, технологичните и какви ли не други тенденции. Старите дънки, старият компютър, старият телефон – те вече не ти вършат работа. Но преживяванията се случват тук и сега, неподвластни на модата и времето. А спомените за тях остаряват красиво.

Претрупване с вещи

Почти никой не цели да трупа вещи у дома, но на практика се случва на всеки. Дребни сувенири, стари дрехи и обувки “за всеки случай”, техника, която вече не ползваш – осъзнаваш колко излишни неща имаш вкъщи, само когато ти се наложи да се местиш или при основно почистване. Вместо да трупаш вещи, трупай спомени! Те не тежат и не заемат място, но носят много голяма стойност.

Споделени преживявания

Твоите вещи са си само твои. Не е ли всичко по-хубаво, когато го споделяме? Например приятна вечеря с приятели или изискано новогодишно парти с любим човек.

Създавай споделени спомени. Те ни сплотяват с близките ни хора, дори когато нямаме възможност да се виждаме всеки ден.

 

В края на живота си винаги искаме да сме обичали повече, научили повече, изживяли повече – никой не съжалява, че не е купувал повече. Любовта и спомените, които оставяме след себе си, ще останат завинаги – затова нека създаваме повече спомени. Пробвай нов суши ресторант, заведи половинката си на салса танци или скочи с парашут, за да превъзмогнеш страха си от високо и да погледнеш на нещата от друга страна. Ние сме това, което правим, а не това, което имаме!

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *