Някога гледал ли си на настоящия момент като на връзка с любим човек?

Замисли се за миг над връзката ти с настоящето. Какво изниква в съзнанието ти? Обикновено рядко й обръщаме внимание, тъй като сме погълнати от всички задачи, които трябва да свършим. Отричаме настоящия момент, защото го считаме за скучен или просто не ни допада. Често не приемаме този миг такъв, какъвто е, а искаме повече – не оценяме красотата му.

А сега си представи любим човек, когото пренебрегваш, отблъскваш и не премаш същността му. Никой не би искал да има такива отношения с хората около себе си, нали? Разбира се, времето не е истински човек и не изпитва чувства. Следователно не би трябвало да се тревожим за чувствата на един миг? Ами ако тази загриженост ни помогне да изпитваме по-малко стрес, повече вътрешен мир?

Помисли какво би станало, ако изградиш по-стабилна връзка с настоящето. Пробвай да се отнасяш към него с уважение и му отдавай нужното внимание, защото имаме ограничено време, през което да му се насладим.

  • Опитай да задържиш настоящия момент. Независимо дали става въпрос за някакво физическо усещане или емоция, преминаваща през съзнанието ти – опитай да му отдадеш нужното внимание и да му се насладиш.
  • Бъди готов да посрещнеш настоящето с усмивка, каквото и да вещае то. Не мисли за това как ти би искал да изглежда то, а просто го приеми такова, каквото е. Не можем да наречем преживяванията „хубави“ или „лоши“, а трябва да подхождаме към тях с интерес и любопитство.
  • Когато усетиш, че нещо те разсейва от настоящия миг, опитай да се върнеш към него и се замисли за това как той се променя.

Ако успееш да прилошиж някои от тези съвети в ежедневието си, ще се почувстваш много по-уверен и отворен към нови идеи и чувства.

Share this post

Vassilena

Здравейте! Аз съм Васи и се занимавам с маркетинга и комуникацията в Wishio. Обичам да усмихвам хората, като им казвам правилните неща - затова и работя в тази сфера. Интересувам се от театър, фотография и всякакви технологични джаджи.

One reply on “Връзката ни с настоящето – връзка с любим човек

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *