Не е ли навън най-страхотното време на годината? Вече усещаме Коледния дух и настроение!

Повечето хора обичат празниците, но се притесняват, когато избират подаръци за тях. Всеки казва „Не се притеснявай, аз нямам нужда от нищо“, но тайно се надяваме под елхата да ни чака нещо уникално и вълнуващо. За да ти помогнем, подготвихме няколко съвета за незабравими подаръци.

Обърни внимание на интересите на получателя

Направи списък с интересите и качествата на човека, когото искаш да изненадаш. Всяко от тях може да ти даде идея за подарък. Заклетите кариеристи вероятно ще се зарадват, ако им “откраднеш” малко време и ги заведеш на масаж. Преживяванията са идеален подарък дори за тези, които си имат всичко.

Избери подарък, който да бъде запомнен

Дори и хората да мечтаят за скъпи материални вещи, всъщност подаръците, които ги правят по-щастливи, са преживяванията. Те създават дълготрайни спомени и носят много повече радост. А ако избереш преживяване, което можеш да споделиш заедно с някой от най-близките си хора, значи вече имаш идеалния подарък!

Заложи на носталгията

Носталгията е една от най-силните човешки емоции и това твърдение е доказано научно. Всички обичаме да се връщаме към стари спомени, които стоплят сърцата и душите ни. Ако можеш да създадеш подарък който напомня за такъв спомен, това ще донесе усмивки и щастлив блясък в очите!

Страхотен жест би било пресъздаването на важен момент като първа среща с половинката ти или сватбения ден на родителите ти.

Персонализирай подаръка

Придай личен елемент на подаръка като го допълниш с картичка или твое собствено послание (каквото можеш да поставиш и на всеки ваучер от Wishio). Дори да не се чувстваш комфортно в ролята на писател, получателят на твоя подарък ще оцени всяка искреното пожелание. Може да използваш и фраза или шега, която се разбира само от вас двамата, за да напомниш за момент от вашата история.

Превърни подаряването в серия от събития

Правенето на подаръци е преживяване само по себе си – както за получателя, така и за подаряващия. Направи го незабравимо! Може да скриеш подаръка и да даваш насоки, с които твоят близък сам да го намери.

Дори самото разопаковане може да бъде запомнящо се. Накарай получателя да затвори очи и да се опита да познае подаръка с допир или опаковай подаръка с няколко красиви хартии, които да се махнат последователно. С малко мислене можеш да създадеш своя подобна игра.

Може да допълниш основния подарък с няколко по-малки, които да бъдат подарени предварително и леко да разкрият какво да очаква получателят. Например, изпрати спортни ръкавици, които да загатнат, че ви чака рейсинг-преживяване.

 

Ако този пост ти е бил полезен – разгледай коледния ни пътеводител за подаръци, където ще намериш и полезен наръчник с още съвети за незабравими подаръци.

Share this post

Vassilena

Здравейте! Аз съм Васи и се занимавам с маркетинга и комуникацията в Wishio. Обичам да усмихвам хората, като им казвам правилните неща - затова и работя в тази сфера. Интересувам се от театър, фотография и всякакви технологични джаджи.

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *