Забързани и натоварени със задачи, рядко се замисляме за това по какъв начин прекарваме времето с най-скъпите си хора. Кога за последно преживя нещо вълнуващо с половинката си? Ако отговорът е “твърде отдавна” – ето няколко идеи за моменти заедно, които да превърнете в незабравими спомени:

Открийте нов талант заедно

Откриваме нови умения постоянно! Какъв по-забавен начин да отключиш креативността си от това да го направиш заедно с твоята половинка? Най-хубавото е, че плодът на вашия труд ще остане за спомен от преживяното. Опитайте да изработите лампа, която да краси дома ви или да си направите вино, което да запазите за специален повод?

Прекарайте уикенд извън града

Понякога това, от което имаме нужда, е бягство от реалността. Вместо да отидете в познат хотел, защо не опитате нещо по-различно? Върнете се назад във времето и пренощувайте в автентичния Аркан хан или прекарайте уикенд опиянени от любов и вино.

Пригответе кулинарни изкушения

Приключенията в кухнята действат успокояващо и могат да се превърнат в любимата ви семейна терапия. Ще се забавлявате и ще създадете нещо, на което да се насладите от сърце. Пригответе заедно италиански специалитети или си доставете сладост с френски макарони.

Релаксирайте заедно

Разпуснете с любимия си сред свещи и релаксираща атмосфера. Насладете се на най-различни СПА терапии, които зареждат сетивата ви или йога преживяване, отпускащо съзнанието.

Преоткрийте красотата на природата

Няма по-добър начин да се докоснем до природата от това просто да оставим телефона и лаптопа си и да излезем навън. Отворете очи за шума на листата или свежестта на  морския бриз. Природата крие по нещо за всеки – независимо дали предпочитате нещо успокояващо като романтичен конен преход или сте готови да покорите силата на реката с рафтинг-спускане.

Предизвикайте смелостта си с доза адреналин

Преодолейте страховете заедно! Направете нещо щуро и незабравимо. Впуснете се в преживяване, за което да разкзвате на внуците си като синхронен полет с два самолета или тандемен полет с парапланер!

Марсел Пруст казва, че приключението не е свързано само с откриване на нови места – то носи “поглед с други очи.” Връзките се изхабяват, ако от време на време не поглеждаме с нови очи един на друг – и новите приключения правят това възможно. Да преоткриваме заедно нови светове, умения, вкусове, хобита, таланти. Да се изненадваме един от друг, да научаваме неща, които не сме подозирали.

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *