Всички сме чували, че най-малките са най-важни. Съобразяваме се с децата, когато планираме обяд навън през уикенда или разходка сред природата. Но често в ежедневието си забравяме това. Погълнати от работа, оставяме разговорите с малчугана вкъщи за почивните дни или за “някоя по-лека вечер”, която така и никога не идва. А времето прекарано в компанията на деца е полезно и за възрастните – то ще ти разкрие друга гледна точка, ще ти позволи да се докоснеш до един по-богат свят и да си припомниш как изглежда реалността през очите на дете. Несъмнено по-пъстра, изпълнена с повече възможности и носеща повече радост.

Първи юни е идеален повод да прекарате повече време в компанията на деца. Подари на най-малките това, за което копнеят всеки ден: внимание и време с мама или татко. Гарантирам ти, че това ще е не по-малък подарък и за теб.

За най-малките: изкуство, танци или среща с природата

Няма твърде ранна възраст за подарък-преживяване. Малките дами могат да създадат първото си авторско бижу заедно с мама. Индивидуалният курс не само ще ти даде 2 часа насаме с малката принцеса, но и ще ви остави траен спомен от преживяването, който да занесете вкъщи след курса.

Ако предпочитате по-активно занимание, гмурнете се в адреналиново приключение с рафтинг за деца. Спускането е по-спокойно от стандартния рафтинг-маршрут на река Струма, а инструкторите са специално подготвени за работа с малчугани до 12 години.

Първите години на детето са изпълнени с толкова много емоции и незабравими моменти, че с времето някои от спомените започват да губят своя фокус. Затова възможността да си подарите красива арт фотосесия е много подходяща като подарък за най-малките, а и за родителите.

За децата със собствени интереси: музика, въздух и вода

Припомни си твоите тийн-години – със сигурност поне за малко си мечтал да се появиш пред светлините на прожектори и да да живееш живота на известен музикант. Е, днес можем да подарим на децата поне малко от тази тръпка. С няколко индивидуални урока те ще могат да намерят любимия си музикален инструмент – надявам се това да не са барабани! 🙂

Ако пък твоят тинейджър има излишък от кураж и обича адреналина, мога да ти предпожа още две интересни идеи. Полетът с двуместен самолет не само ще му разкрие нови гледки, но и ще му позволи да пробва нещо, с което малко връстници могат да се похвалят – да поеме управлението на полета (разбира се, под зоркия поглед на инструктор).

И тъй като не всеки се чувства комфортно във въздуха, може да подариш приключение и в друга стихия – водата. Seabreacher е уникално преживяване, при което летиш по повърхността, гмуркаш се и правиш скокове, лупинги и завъртания под и над водата. Десетминутната разходка е пълна с адреналин, но и напълно безопасна за всички, възрастни и деца над 6 години.

За цялото семейство: сред природата или в стая със загадки

Разбира се, преживяванията са най-приятни, когато са споделени с цялото семейство. Затова вместо индивидуален подарък за 1 юни можеш просто да организираш приключение, което да изпитате заедно.

Обичате разходките сред природата? Тогава можете да си организирате семеен преход на кон. Усетете природата по-близо до себе си, забравете телефоните и се отдайте на разговори. Ще видите малко познати части на планината, а и може да научите нещо ново от своето дете.

Ако предпочитате успокояващата гледка на водата, можете лесно да разпуснете със семеен излет с лодка на язовир Искър. Капитанът ще се погрижи плаването да е истинско удоволствие, а когато си далеч от брега и традиционните грижи, можеш да се фокусираш върху най-важното: връзката със семейството си.

Когато времето не е на наша страна, както често се случва през последния месец, по-добре е преживяванията да се случват на закрито. Но това не значи, че те ще са по-малко интересни или запомнящи се. Можете да изследвате детективските способности на своето семейство като се опитате да разкриете тайните в Стаята на загадките. Escape стаите стават все по-популярни, а изживяването и емоцията в тази са гарантирани.

Каквото и да решиш да подариш, просто си припомни, че децата се интересуват най-вече от нашето внимание. И най-скъпата играчка не може да компенсира липсата на родител, на който да пожелаеш лека нощ. Най-красивият подарък за 1 юни може да е просто разходка в парка или игра вкъщи – стига да сте заедно!

Share this post

Vassilena

Здравейте! Аз съм Васи и се занимавам с маркетинга и комуникацията в Wishio. Обичам да усмихвам хората, като им казвам правилните неща - затова и работя в тази сфера. Интересувам се от театър, фотография и всякакви технологични джаджи.

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *