Коледа е онова прекрасно време, прекарано със семейството, с хората, които докосват сърцата ни най-дълбоко. Това е времето за равносметка за изминалата година. Напомняме си кое е преминало добре и кое не, смехът и сълзите. Зареждаме се с очакване за новата година и с вълнение да разберем какво крие тя за нас.

Имам чувството, че смисълът на този празник се изгубва. Наложените традиции за безумно пазаруване по Коледа могат да бъдат извънредно натоварващи. Затова аз предпочитам да подаря преживявяне, а не вещи!

Ще ви споделя няколко идеи за това как да направим това време на годината специално за всички наши близки, без да подаряваме вещи и без да се притесняваме какво трябва да купим, за кого и колко време ще отнеме това!

 

  1. Подари преживяване, а не вещ

Винаги съм твърдяла, че вещите са нещо преходно, от което не трябва да сме зависими. Когато пътувам, никога не си купувам сувенири. Вместо това, инвестирам времето и парите си в интересни музеи или друго културно преживяване.

Защо не направим същото и за Коледа и не подарим преживяване, вместо поредната играчка или пуловер? Полет с балон, кулинарен курс, урок по танци… Списъкът е безкраен! Помисли какво би доставило удоволствие и радост на хората около теб и им подари емоция.

  1. Дай парите си за благотворителност

Избери кауза, която вълнува човека, на когото искаш да направиш подарък, и дари отделената сума от негово име. Сигурна съм, че няма любител на животните, който не би се радвал да бъде дарител за приют за бездомни животинки.

  1. Направи ръчно изработен подарък

Когато получиш ръчно изработен подарък от любимия човек, не изпитваш ли несравнима радост? Разбира се, че да! Ръчно изработеният подарък е толкова специален, защото за изработката му е вложено време и внимание.

  1. Подари своя вещ

Може би звучи странно, но стара твоя книга или картина може да се окаже идеален подарък за близък човек. Той носи в себе си дълбок смисъл, който провокира друг тип преживяване на духовно ниво. А бележките ти в полетата на любим роман може да се превърнат в интересен “разговор от разстояние” с получателя на подаръка.

  1. Подари време заедно

Няма по-ценен подарък от споделеното време с хората, които обичаме най-много. Коледа е един от малкото моменти в годината, когато цялото семейство успява да се събере на едно място. За подарък можеш да избереш преживяване, което да бъде интересно за всички и да му се насладите заедно. Така ще имате още един споделен спомен.

 

Ето, че вече имаш 5 полезни идеи за това как да да избегнеш тичането по магазините в последната минута с пълен списък ненужни вещи. Предизвиквам те тази година да пробваш нещо различно и да подариш времето, любовта и грижата си на близките. Незабравимото време заедно със сигурност ще направи Коледа много по-специална, отколкото каквато и да е материална вещ.

 

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *