Днес всички получихме ценен подарък – един допълнителен ден! Не е късно да направиш нещо ново или да кажеш най-важното на любимите си хора: “Благодаря!”

Попитахме ви как изглежда един ден подарък – и отговорите, които получихме бяха невероятни! Всяка история е неповторима, но те имат нещо общо помежду си: всички споменават най-близките – съпрузи, деца, родители, приятели – без които нито един миг от живота ни не е пълен.

Решихме да ви споделим някои от най-интересните писма, които получихме:

За Катя денят-подарък ще е кратък: Той ще бъде кратък, защото е мечтан; въплътил е мечтата за близки на сърцето хора, с които на чаша вино редя сладки приказки; мечтата за харесани книги, които вечер след работа все не мога да купя; мечтата за предстоящи пътешествия стаени между кориците; мечтата за минутки внимание към тези, които ме обичат.

Женя ще сподели своя ден-подарък със своите родители, защото няма нищо по-хубаво в живота от удоволствието, че си накарал някой да се почувства специален и си посветил част от времето си на него. А когато става въпрос за хората, които са дарили голяма част от живота си на теб, човек не би трябвало да се замисля…

Денят на Йолита ще се случи в компанията на цялото семейство, заедно с кучето, сред природата – както казва тя, там всички сме някак си по-истински, спокойни и добри, далеч от хорска суета и шум.

Христина ни е описала един невероятен ден само за двама: Мечтая за един ден с теб, ден само за нас, ден без думи, защото са излишни, ден в тишина, отдаден на дълбочината на погледите! И синьо под нас, и синьо над нас…синьо навсякъде…и онзи мирис на море, придружен с онази свобода в душата… Кара ме да мечтая за още синева, за още танци с вълните, за още мигове на тишина и спокойствие с теб! И погледи, разказващи за силна обич, на която думи не са и нужни…

А за Десислава денят-подарък ще е начало на един водопад от доброта и споделени мечти: Мечтая за един ден без тревоги, един ден, в който да знам, че всички които обичам са усетили нещо красиво и то е успяло да заличи всички черни облаци… Но най-вече мечтая да мога да сбъдна мечта на поне един човек, за поне един ден и този човек да сбъдне мечта на друг човек на следващия ден – да предаде нататък, както се случи в един прекрасен филм.

За Деница мечтаният ден е прекаран в прегръдките на нейния приятел: и на Бахамите не беше толкова топло, както в прегръдките му. Присъединяваме се и към нейния призив: Всички имаме 24 часа, нека сме ходещи слънца, а не буреносни облаци!

Магдалена ни дава една страхотна идея, която някой ден може и да реализираме: В този ден бих организирала Фестивал на Любовта – на който да празнуваме любовта във всичките й форми и размери, като на този фестивал, който ще е със свободен вход, ще покажа и докажа на хората по различни начини, че колкото сме различни, толкова сме и еднакви; че трябва да обичаме околните, макар и непознати и че сме по-близки, отколкото предполагаме – че всички сме едно цяло дори.

Но дори да имаме големи планове за своя ден-подарък, Таня ни напомня да не забравяме най-простите, но и най-истинските неща в него: Ще направя и нещо, което правя всеки ден: ще целуна децата си и ще им кажа колко много ги обичам.

Беше ни трудно сред толкова много красиви думи да изберем един победител, но правилата трябва да се спазват. След дълги разсъждения оценихме като най-вдъхновяващо и завладяващо писмото, което получихме от Йорданка Лазарова – тя спечели и нашата награда:

Звъни ми алармата, тичам под душа…
Понеделник е, но за мен е неделя…
Бързам отново до теб да се сгуша
В нашата малка любовна постеля.
Днес ще забравим за офис и мейли,
За сделки, за срокове и за приключване.
Днес ще си правим екзотичти коктейли
И ще включим режима на случване.
Днес няма да пишем във вайбър съобщения.
Днес няма да пращаме емотикони.
Днес ще си сбъднем поне едно приключение.
Днес ще се глезим с шоколад и бонбони.
Днес нека е нашето ново начало.
Понеделник, но ми е любимият ден.
Цветен. Усмихнат. Не в черно и бяло.
Щом ти си тук. Щом ти си да мен.

Share this post

Vassilena

Здравейте! Аз съм Васи и се занимавам с маркетинга и комуникацията в Wishio. Обичам да усмихвам хората, като им казвам правилните неща - затова и работя в тази сфера. Интересувам се от театър, фотография и всякакви технологични джаджи.

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *