Как да изразиш любовта към най-близките си? Често търсим сложни отговори на иначе прости въпроси. Нищо не казва „Обичам те!“ по по-истински начин от жестовете и вниманието, с които даряваш обичаните хора. Да „обичаш“ е глагол, затова трябва да накараш човека до теб да почувства тази емоция не с думи, а с действие.

Виж няколко съвета, на които трябва да обърнеш внимание:

Малките изненади имат голямо въздействие

Не се фокусирай само върху един специален ден от годината, било то рожден ден или Коледа. Радвай се на всеки миг заедно и не пропускай възможност да покажеш колко много цениш човека до теб. Със сигурност той би оценил неочакваните жестове на любов и признателност повече от скъпа риза от мола. Ще направиш майка си по-щастлива не с нов чаен комплект за Осми март, а ако й се обаждаш всяка седмица, за да я попиташ дали е добре. Разбира се, не е задължително тези малки изрази на любов да ти струват много. Може просто да направиш малка изненада за половинката си – да му приготвиш обяд за работа или да оставиш тайно послание в джоба му.

Усещането за близост е по-силно от думите

Като силно емоционални същества, ние хората възприемаме допира много по-лесно, отколкото изречените думи.  Както казва Дейвид Гивънс, директор на центъра за невербални науки във Вашингтон и автор на книгата “Знаците на любовта”, думите трябва първо да бъдат осмислени от съзнанието ни чрез речта. Затова и усещаме много силно, отколкото разбираме казаното. Една прегръдка, една целувка по челото казват много повече от хиляди думи. Жестовете са незаменим начин да покажем любовта си и не трябва да бъдат подценявани.

Влагай допълнително старание в жестовете, които правиш

Колкото повече старание влагаме в начина, по който изразяваме любовта си, толкова по-обичани и специални се чувстват близките ни. Когато искаш да изненадаш половинката си, помисли за уникален и неповторим подарък. Това може да означава нещо направено от самия теб или пък подарък, изразяващ някаква лична закачка между вас. Планувай пътуване до любимата дестинация на твоя любим или изрови старите ви снимки и направи колаж, който да закачите на стената в дома си. Не забравяй, че старанието само по себе си говори за това колко много познаваш и държиш на човека до теб.

Правете ЗАЕДНО това, които обичате

Няма нещо, което да показва по-добре колко много се цените, от това да изберете любимите си занимания и да ги правите заедно. Независимо дали ще излезете на разходка или ще отидете на танци, важното тук е ЗАЕДНО да преживявате емоциите, породени от тези преживявания! Помисли само колко още неизживяни спомени ви чакат!

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *