Знаеш ли, че 2016 е специална? Да, точно така, в календара ни тази година присъства специалната дата 29 февруари! Не гледай на това като на поредния понеделник, а като на прекрасен подарък, който получаваме рядко.

Редовно забравяме, че времето е най-ценният ни дар. Планираме в детайл как да прекарваме повече време с близките си, да се захванем с ново занимание и да свършим всички онези неща, които често отлагаме – но рядко отделяме време за това. Помисли само за хилядите възможности, за стотиците нови места, за десетките хора или просто за онова нещо, каквото и да е то – йога клас, урок по пиано, за което все не намираш време.  Денят, който обикновено го няма в календара, е идеална възможност да намериш това време.

29 февруари е специален ден – защо да не го превърнеш в празник? Ето няколко идеи, които ще ти помогнат да изживееш най-пълноценно този ден – или който и да е друг ден, който сам определиш като “ден извън календара” за себе си.

Сподели този ден:

Посвети този ден на важните хора в живота ти.  Когато имаме неотложни задачи, често семейството и близките ни са тези, които остават пренебрегвани. Реванширай се  за всички пропуснати семейни вечери, за всяко пропуснато излизане с приятели или за онези пъти, в  които не си имал време да посетиш родителите си. Избери  някое страхотно преживяване и го сподели с близките си. Можеш дори да превърнеш честването на високосната година в семейна традиция.

Виж стари приятели:

Обади се на приятелите си от студентските години или на стари колеги и излезте на кафе. Наваксайте за изминалите години, споделете  как е протекъл живота ви след последния път, в който сте били заедно.Поставете начало на нова традиция за редовни срещи.

Направи отдавна отлаганите неща:

Ето, че най-накрая имаш допълнително време, в което да обърнеш внимание на всички онези неща, до които така и не намираш време да стигнеш. Например, да си организираш дълго отлагана среща с фризьора ти или най-накрая да вземеш детето си от детска градина по-рано и да прекарате следобеда заедно.

Опитай нещо ново:

Погледни на допълнителния ден от високосната година като на шанс да изживееш нещо ново и вълнуващо. Замисли се за някое преживяване, което никога не си изпитвал или място, което искаш да посетиш. Вземи половинката си или приятел и изживейте ново приключение заедно. Изкачете близка планина, пътешествайте из китните краища на страната или управлявайте самолет заедно! Без значение какво ще избереш, важно е то да ви донесе незабравими емоции и радост, с която да запомните този ден-подарък.

А ти как би прекарал 29 февруари? С кого ще споделиш този ден? Разкажи ни за мечтаните преживявания, а ние ти предлагаме шанса да превърнеш тези белнувани емоции в реалност. Сподели историята си тук.

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

4 replies on “Един ден подарък

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *