Майката е най-близкият човек. Тя винаги е до теб – при първите ти крачки, при най-големия ти успех и при първата ти раздяла. Но когато поемем живота си в ръце и ежедневието ни погълне, често забравяме, че времето, прекарано с нея, е по-ценно от всички материални успехи, които може да постигнем.

Можем да се поучим от децата. Малчуганите имат способността да различават истински важното – и да ни го припомнят. Затова отидохме при тях. Първо ги накарахме да ни разкажат повече за себе си – какво обичат да правят, за какви играчки си мечтаят. След това им предложихме да им подарим точно такава играчка – кола, робот, настолна игра… А след това им дадохме да избират дали да получат тази играчка или да прекарат време заедно с мама. Вижте избора им във видеото:

Те избраха преживяване, не просто защото то им звучи по-интересно – някои от децата често правят същите неща с майките си. А и когато ги попитахме какво обичат да правят заедно с тях, децата споменават съвсем простички, обикновени споделени моменти – да готвят с мама, да си играят, да се гушкат. Мисля, че отговорът наистина се крие там: децата знаят, че споделеното време е най-ценно и че те имат една рядка възможност – все още да прекарват много време с мама.

Затова този 8-ми март те съветвам само едно: сподели от своето време с нея. Защото “Ало, мамо, как си?” е подаръкът, за който тя копнее повече, отколкото за лъскави бижута, нова рокля или букет цветя.

Share this post

Vassilena

Здравейте! Аз съм Васи и се занимавам с маркетинга и комуникацията в Wishio. Обичам да усмихвам хората, като им казвам правилните неща - затова и работя в тази сфера. Интересувам се от театър, фотография и всякакви технологични джаджи.

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *