Благодарността е бърз път към здраве, спокойствие и по-добри отношения с важните хора в живота ти. И като всеки полезен навик, можеш да изградиш отношението на благодарност с постоянство. Ключът е да превъзпитаме съзнанието си с редовни навици.

Има няколко начина да отвориш очите си за благодарност в ежедневието – и ще ти се стори невероятно колко лесни са те.

  1. Отделяй време всеки ден

Научно доказано е, че 5 минути на ден са напълно достатъчни. Създай си “дневник на благодарността”, в който да записваш по няколко малки неща от деня ти, за които си струва да благодариш.

  1. Припомни си хубавите неща

Независимо колко много се стараем да бъдем позитивни, в ежедневието ни винаги ще има стресиращи ситуации. Вместо да позволиш на негативните емоции да те погълнат, затвори лаптопа си, отдели 5 минути  и запиши нещата, които цениш в работата си на лист хартия. Това ще помогне както за настроението, така и за мотивацията ти.

  1. Казвай „Благодаряна поне един близък всеки ден

Сутринта половинката ти те е посрещнала с кафе? Кажи “Благодаря!” В края на работния ден отиди при свой колега и му покажи, че наистина оценяваш неговата работа. Разпространявай благодарността и тя ще се върне при теб.

  1. Създавай моменти за благодарност за целия екип

Страхотна идея е да си създадете ритуал за публично изразяване на благодарност в офиса. Тази традиция помага за изграждане на доверие и развива ценностите на компанията ви.

  1. Кажи “Благодаря!” с писмо

Отдели половин час от уикенда си и благодари на важен за теб човек. Изразявайки благодарността си, ще направиш по-щастлив както човека срещу себе си, така и самия теб. Можеш да кажеш “Благодаря” и с видео.

  1. Направи изненада

Веднъж в месеца избирай по един приятел, член на семейството, колега или познат. Помисли за преживяване, което ще зарадва този човек – заведи го на концерт на любима група, разходете се в парка, приготви му сладък подарък или му дай възможност да опита ново приключение. Направи го, без да очакваш нещо в замяна. Радостта, която ще прочетеш в очите на другия, ще ти достави по-голямо удоволствие от всяка друга награда.

Независимо дали ще последваш нашите предложения или ще създадеш собствен ритуал за благодарност, отдели му необходимото внимание и не се отказвай!

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *