Коледа е време за незабравими емоции, но и време, в което да помислим за важните неща в живота. Затова на днешния ден искам да ви подаря няколко цитата, които майсторски предават истинския смисъл на Коледа.

 

“Коледата е любов в действие. Всеки път, когато даваме, всеки път, когато обичаме – това е Коледа.”
– Дейл Евънс

Колко просто, но колко истинско звучи, нали? И нека Коледа не е единственото време от годината, когато се замисляме за това какво искаме да дадем, а не какво ще получим!

 

“Какво е Коледа? Това е нежността на отминалите дни, стойността на настоящето и очакванията на бъдещето.”
– Агнес Фаро

Всяка година покрай празниците се замисляме за това какво ни се е случило през изминалата година. Даваме си равносметка за сполуките и неуспехите. Припомняме си радостите, смеха, сълзите, разочарованията. Важно е в този момент да сме благодарни за важните неща в живота ни. Не забравяйте, че на този ден е време да кажем “Благодаря, че ви има” на хората, които осмислят дните ни!

 

“Коледа не е просто времето, когато отваряме подаръците си, а времето, когато отваряме сърцата си.”
– Джанис Медитър

Мнозина свързват Коледа с подаръци под елхата. Същността на празника обаче се крие в нещо много по-голямо от това – да погледнеш отвъд материалното и да отвориш сърцето си за любов.

 

“Коледа е това време на годината, когато изпитваме носталгия по дома, дори когато сме си вкъщи.”
– Карл Нелсън

Не е ли най-прекрасното чувство на света да прекараш този светъл празник у дома! Или пък родител да посрещне децата, завръщащи се от далечните краища на света…

 

“Любовта и времето прекарано заедно са основните съставки за една истински Весела Коледа!”
– Пег Бракен

Замисли се колко време от ежедневието си прекарваш с хората, които обичаш най-много. Със сигурност искаш това време да бъде умножено многократно! С каквото и да се захванете на Коледа, го правете заедно!

 

Тълкуванието на последния цитат оставям на вас, защото вярвям че всеки би открил своя смисъл в тези думи:

“…винаги съм мислил за коледните празници… като за благодатно време; време за добрини, за опрощаване, за милосърдие, приятно време; едничкото ми познато време в дългия годишен календар, когато мъже и жени, сякаш по общо съгласие, отварят свободно заключените си сърца и поглеждат на по-нищите от тях така, като че ли наистина са им спътници за към гроба, а не като на друга раса същества, тръгнали на други пътешествия. И следователно…, макар Коледата никога да не е пуснала зрънце злато или сребро в джоба ми, смятам, че тя наистина ми е донесла добро, и ще ми донесе добро; и си казвам: бог да я благослови!”
– Чарлз Дикенс, Коледна песен

Share this post

Ana-Maria

Привет! Казвам се Ана-Мария и съм маркетинг стажант в Wishio. За мен е важно да помагам на хората да оценят малките неща от живота. Обичам да пътувам и да научавам нови и интересни неща !

Оставете коментар.

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *