• Няма продукти в списъка с желания.

    Няма продукти в количката.

5 съвета как да направиш подарък на своята любима

Muzh i zhena koito se pregrishtat

Подаряването на перфектния подарък на празници като Коледа може да е източник на голям стрес, произлизащ от желанието ни да направим смислен подарък на любимата си. Искаме той да демонстрира нашата любов, да й кажем „благодаря“ и да й покажем, че ни е грижа за нея.

Това желание за смисъл в подаръка води до много предизвикателни въпроси, когато дойде момента за покупка. Може ли нов телефон или чанта наистина да покажат твоята благодарност и възхищение към товята любима жена? Какво ще кажеш за някой практичен подарък като нов домакински уред или термо чаша? Може би поредният пуловер? Все ненужни вещи, оставащи в купчината при останалите й притежания.

Хората рядко се замисляме, защо е по-добре да избягаме от материални вещи и вместо това да подарим преживяване, което ще остане специален спомен в сърцето на нашите близки. Дали един романтичен уикенд, с винена дегустация под звездното небе няма да покаже по-добре обичта ти към любимия човек? Уикенд с нея, изпълнен с нежност и възможност да наваксате за пропуснатите моменти заедно.

Ако не си сигурен споделям 3 научи факта, защо преживяванията са перфектният подарък за Коледа, с който да й покажеш любовта си.

  1. Преживяванията създават усещане за единството и чувство за връзка

Zhena oblegnala se na ramoto na muzh gledaiki zaleza

Изследване на Барбара Фредриксън разкрива, че в началния стадий на дадена връзка двамата души започват да споделят не само емоциите си, но и движенията си. Спонтанно и несъзнателно те започват да жестикулират в синхрон. Всъщност тези невербални признаци на съюз носят споделено усещане за единство в една връзка. Данните показват, че колкото повече позитивни емоции и споделени движения има между хората, толкова по-вероятно е връзката им да се задълбочи.

Споделянето на позитивни емоции и движения също задълбочава и дългогодишните връзки, правейки ги още по-сигурни и удовлетворяващи.

Това доказва експеримент направен с двойки за факторите, които влияят на взаимоотношенията. Проучването е било проектирано като гимнастически салон с голяма постелка, покриваща около 30 метра и барикада е средата, висока около 3 метра. Някои от двойките е трябвало да пълзят на ръце и колене, възможно най-бързо до далечния край на постелката. За да бъде още по-голямо предизвикателство, двойките са били завързани един за друг в глезените и китките и е трябвало да носят цилиндрична възглавница във всяка посока, без да използват ръце, крака или зъби.

Оказва се, че не всички двойки в проучването са се забавлявали толкова много. На случаен принцип на останалите участници е била възложена много по-обикновена и бавна задача. Тези двойки не са били със завързани крайници, а редувайки се, всеки от тях е трябвало да пълзи много бавно от единия до другия край.

Това, което изследователите откриват е, че двойките, които са изпълнили забавната задача, изискваща едновременно докосване и синхрон на движенията, всъщност са усетили по-задълбочено чувство на обич. Тези хора съобщават по-добро качество на връзката си и показват повече приемане и по-малко враждебно поведение един към друг в последващи проучвания.

Експерименти като този показват как споделените преживявания и забавни дейности могат да помогнат на теб и твоята любима да задълбочите чувствата си и укрепите взаимоотношенията си, независимо дали вашата връзка е от скоро или дълги години.

Следвайки тази логика, някои идеи за подарък са по-добри от други. Танци или приключение с кану може да са чудесен избор за подарък, който да ви сближи, отколкото нова дамска чанта, която ще използва сама.

  1. Преживявания са емоционално предизвикващи

Shtastlivo momiche

Изследване на Университета Торонто Скарбъроу, открива, че подаръците преживявания са по-социално свързващи от материалните вещи. Причината е, че преживявания са по-емоционално възбуждащи. Те предизвикват силна емоционална реакция, когато получателят го изживее - възхищението от планинско приключение, вълнението от рок концерт или спокойствието на спа терапия. Емоция, която е много по-силна и наситена, отколкото тази, при получаването на материална вещ.

  1. Новите преживявания ни помагат да презаредим ума си

Въпреки че винаги мислим за презареждане като синоним на релаксация, понякога най-добрият начин за това е да изживееш нещо ново и вълнуващо. Преживяване, което ще  изкара любимата ти от рутината на ежедневието.

С изпробването на нови изживявания ставаме по-интересни хора. Това води до по-лесно свързване с другите, защото така имаме повече общи теми с тях. Така подобряваме качеството си на живот и отношенията ни се задълбочават.

Също така, за да улесним Коледното пазаруване подготвихме 5 съвета, които ще ти помогнат да подариш перфектният подарък преживяване на своята любима.

  1. Подготви списък с всички неща, от които тя се интересува

Muzh i zhena koito se spuskat sus ski v planinataPravene na eterichno masloRuce koit pravyat koledni sladki

Помисли за всички интереси и хобита, които твоята любима има. Не се притеснявай, ако списъкът е дълъг и разнороден, той може да ти подскаже кое е перфектното преживяване за нея. Курс, в който сама да си направи персонализирана козметика е перфектен избор за оригинален, ако се интересува от натурална козметика. Или може да помислиш за зимно планинско изкачване, ако обича да е сред природата.

Преживяването може да бъде още по-сплотяващо, ако е споделено, ако създавате нещо заедно и работите като екип. Това са моментите, в които имате шанса, освен да прекарате време заедно, да научите нещо ново един за друг. Например, когато приготвяте вечеря, рисувате, вземате уроци по танго или участвате в работилница за двойки.

  1. Избери подарък, който ще даде на половинката тръпката от очакването.

Подаръците преживявания като билет за опера или пътешествие на красиво място, са винаги едни от добрите идеи, защото носят допълнително щастие с очакването на самото изживяване. Организирай уикенд, посветен само на вас. Излезте извън града. Някъде, високо над Тракийската низина, сред магията на виното, симфонията на щурчета и блещукащи звезди, където ще се насладите на споделените мигове. Времето заедно и вълнението, което ще видиш в очите й, са най-добрият подарък, който може да й направиш.

  1. Задай си въпроса от какво наистина се нуждае

Ежедневните задачи могат да бъдат изключително натоварващи и всяка една жена има нужда да разпусне. Покажи й своята грижа като й подариш един релаксиращ ден, в който тя да успокои всичките си сетива след тази натоварена година. Специален спа ден – успокояващи масажи, отпускаща сауна, нежен мирис на етерични масла. Няколко мига създадени специално за нея. Няколко мига, които ще я накарат да се почувства като принцеса за един ден.

  1. Помисли за нейния списък с желания

Gluharche koeto sbudva zhelaniya

Твоята любима може вече да има списък с преживявания, които иска да направи и места, които да посети. Помисли за разговорите, които сте водили сами или с ваши приятели. Или филмите, които сте гледали. Със сигурност е споменавала за преживявания, които са й направили впечатление.

 

 

 

 

  1. Включи нещо значимо от себе си

Персонализираният подарък, направен с усилие, може да бъде високо оценен. Подсили емоцията на подаръка като добавиш специално послание, което показва обичта и грижата ти. Послание, разкриващо защо си избрал точно това преживяване.

Тази Коледа вместо да търсиш в магазините, подари нещо специално. Направи подарък, който може да преживеете заедно. Подари преживяване, което ще ви сближи и ще ви помогне да се опознаете по-добре. Перфектният подарък, за да покажеш на своята любима колко те е грижа за нея.

Не пропускайте!