• Няма продукти в списъка с желания.

    Няма продукти в количката.

5 идеи за детски коледни подаръци

Дете украсява коледната елха с родителите си

Искрици в детските очи, широка нетърпелива усмивка, изненадано ахнало личице. Накратко коледната сутрин, която топли всеки родител. Няма нищо по-приятно от това да видиш радостта на лицето на детето си, когато отвори своя коледен подарък.

Коледа е най-вълшебното време в годината за децата. Време, изпълнено с приказни истории, вълнение и чудеса.

Тази година, докато се подготвяхме за празника и наблюдавах децата си, осъзнах, че за тях празника означава повече от това да видят какво ще им донесе Дядо Коледа. Да, подаръците са важни за едно дете, но Коледа е нещо повече.

Коледа е чувството и вълнението, което се носи във въздуха. Децата ми нямаха търпение да изпечем медени сладки, да украсим елхата и да гледаме коледни филми или да играем настолни игри като не се сърди човече, сгушени на дивана с горещ шоколад в ръка.

И това ме накара да си припомня, че сърцето на Коледа са моментите прекарани заедно. Това са спомените, които остават завинаги в съзнанието ни. Коледа ни показва колко важни са хората около нас и времето с тях, а не новите играчки и вещи.

Дете-което-си-играе-в-снега

 

Перфектният подарък за детето

Преди наближаването на Коледа беше времето от годината, когато стресът от намирането на перфектния подарък за децата ми обземаше съзнанието ми.

Като повечето родители и аз си мислех, че за да направя Коледа хубава за децата си, трябва да им взема най-новите, образователни, креативни, интересни и интерактивни играчки. И така обикновено претоварвах бюджета си с излишни материални вещи, мислейки си, че им правя перфектния подарък.

Тази година отново си зададох въпроса кой може да е перфектния подарък за децата ми. Най-новата кукла barbie, последния модел колички hotweels с писта, плюшени играчки или настолна игра? Не, осъзнах, че най-хубавият подарък за едно дете е времето прекарано с родители му.

Знаеш ли, че децата възприемат любовта по различен начин от повечето възрастни? Децата свързват любовта с думата ВРЕМЕ. Точно така. ВРЕМЕТО заедно е начинът, по който повечето деца усещат любовта на своите родители.

На скоро четох едно проучване, в което над 1500 ученици са били попитани какво според тях създава щастливо семейство и най-честият отговор e бил „да правим нещата заедно“. С годините осъзнавам, че в живота нещата, които правим с децата си имат огромно влияние върху тяхното възприятие за света.

Замисли се и ти. Ако трябва да дадеш определение за истинско щастие от детството, какво ти идва на ум? Аз се сещам за моментите, когато с майка ми всяка година приготвяхме вечерята за бъдни вечер, когато баба ми ме водеше да се спускам с шейна. Както и когато дядо ми всяко лято ме учеше на белот.

Деца-приготвят-семейната-вечеря Шейна-върху-снежна пътека 

Това ме накара да осъзная, че времето заедно е перфектният подарък за Коледа за едно дете. Подарен момент с мама и татко. Момент, който ще помни вечно.

Разбира се, играчките са също могат да са страхотен подарък - образователни, креативни, отварящи света на въображението. Но има няколко изпитани и невероятни подаръка за деца, които със сигурност ще предизвикат усмивка на лицето на твоето дете.

Предлагам ти 5 идеи за подаръци, които ще стоплят сърчицето не само на твоето дете, а и на цялото ви семейство:

1. Откраднат семеен миг

Не познавам много семейства в днешно време, които да не са прекалено ангажирани.

Липсата на време, заради претоварени графици и постоянни ангажименти може да бъде най-коварният враг, който всяко семейство има.

За това откраднатите семейни мигове винаги биха били ценни за едно дете. Когато отделилите част от напрегнатото си ежедневие, за да го заведете на поход в гората сред звънкото чуруликане на птици и спиращата дъха панорама на природа.

Семейство-се-разхожда-сред-природата Запален-огън-в-гората Дете-което-гледа-карта-с-упътвания

Заедно да приключенствате из пещери и да майсторите истински индиански палатки. А в края на деня сред топъл пукащ огън, вкусна храна, приготвена от цялото семейство, сгушени меки одеяла да му разказвате вълнуващи истории от своето детство.

Късче любов и сплотеност далеч от забързания живот, скътано специално за вас и вашето дете е подходящ подарък за всеки повод, независимо от възрастта на детето.

2. Купон за нещо специално за твоето дете

Нямам предвид онези купончета, които използвахме едно време, за да си закупим обяд, а креативни купони, които детето може да осребри за забавни преживявания или специални лакомства.

Това поставя контрола и избора в неговите ръце, което му е любимо, защото рядко му се отдава тази възможност.

Купон за индивидуален избор

Предложи на детето си преживяване до всяко място, по негов избор. То има право да избере какво иска да му се случи най-много от всичко друго. Това може да бъде пързаляне с кънки, боулинг или рисуване на керамика.  Може да бъде пътуване до киносалона, аквапарка, надуваемия парк или на батути.

Купони със специален избор

Дай на детето си цял куп забавни купони, които могат да бъдат използвани за избор, който то не прави обикновено. Това може да са „избор на филмова вечер“, „какво да вечеряме“ и „избор на продукт от хранителния магазин за десерт“.

Може да включиш специални „лакомства“, като да остане будно един час след часа за лягане, десерт след закуска или любимият на всички - мама или татко да изпълнят едно от неговите задълженията.

Купон за време само с мен

Ако имаш две или повече деца е много важно да прекарваш време поотделно с всяко, за да създадете свои традиции и ритуали, разговори или просто разходки.

Купоните могат да бъдат и с конкретна дейност като „печене на бисквитки с мама“, „урок по рисуване с баба“ или „игра на кон с татко“.

Това е специален подарък, защото детето ти ще знае, че времето ти ще е изцяло отдадено на него в този момент.

3. Приказка за твоето дете

Твоето дете със сигурност има забавни случки и моменти, които винаги ще си спомняте във вашето семейство.

Майка мит и най-добрата й приятелка не спира да ми разказват момента, в който са ме оставили за първи път да се храня сама и 10 минути по-късно съм била омазана с пюре. Уловила е момента и сега повече от 20 години по-късно гледаме снимката с умиление.

Дете чете книга

Със сигурност има много такива истории, които и ти ще разказваш на детето си цял живот. Представи си какво би било, ако можеш да ги запечаташ в приказка, в която главен герой е то. Подарък, който ще пази топли спомени за моментите ви заедно.

4. Семейна картина

Доказано е, че когато хората създават нещо заедно те стават по-сплотени и научават нещо ново един за друг.

Създаването на обща картина от членовете на едно семейство, освен, че ще помогне на детето ти да прекара пълноценно време с родителите си, ще му помогне да ви опознае от съвсем различен ъгъл – мама и татко, които творят.

То ще бъде част от вашия екип, защото семейството е като клони на дърво, всички растем в различни посоки, но корените ни остават едно цяло.

Децата обичат да творят. Така те преоткриват възможностите си. А в семейната картина всеки ще допринесе с красив щрих, с цвят, с емоция, пресъздавайки щастливите семейни дни.

5. Авторска декорация на обувки

Подари на своето дете миг изпълнен с въображение и цветове. Защо да не прекарате време заедно, декорирайки кецовете си. Ще го дарите с възможността да твори и да създаде свой уникален дизайн, който ще носи спомена за вашата любов.

Маратонки-които-са-нарисувани

Тази година не забравяй, че подаръците, които ни дават време заедно са най-ценни, заради намерението и грижата, които стоят зад тях. Перфектният коледен подарък за твоето дете не са детски играчки, а е времето с теб.

Когато спрем и видим Коледа през погледа на своите деца, можем да си припомним обичта, добротата, споделеността и грижата, които са основата този празник.

 Свързани продукти

Не пропускайте!