• Няма продукти в списъка с желания.

    Няма продукти в количката.

Ценно време с безценни хора

възрастен и млад мъж в гръб изкачват стълби

Искам да споделя една тайна. Не се страхувам да забравя големите неща. Притеснявам се за малките неща от живота. Обикновената събота, когато бях малка. Ден, в който нищо грандиозно не беше планувано и ние бяхме просто едно нормално семейство, както всяко друго. Смях, разговори и игри. Правенето на палачинки рано сутрин с баща ми беше традиция, запазена само за нас двата.

Това са моментите, които никога не бих била готова да забравя. Обикновените моменти, заемащи специално място в сърцето ми. Моментите, изпълнени с любов и споделеност.

Спомените

Вярвам, че точно тези мигове и традиции правят живота пълен и цветен. Споделяйки с приятелите си каква беше Коледа, когато бяхме деца, това което помня не са подаръците. Спомням си нещата, които правехме като семейство. Миговете, които прекарвахме заедно.

Моментите заедно правят този сезон специален, а не подаръците. Разбира се, новите кукли бяха важни, но сега, те и всички други играчки са забравени. Докато спомените от приготвянето на трапезата за бъдни вечер, правенето на снежен човек и карането на шейни сред коледните светлини са все така ясни.

майка и дете месят тесто

Родителите

Някога замислял ли си се колко често виждаш родителите си.

Всеки ден? Веднъж в седмицата или в месеца? А може би веднъж в годината?

А замислял ли си се колко време заедно ви остава.

Още двадесет Коледи? Или десет? А може би е само още една?

Ако ти кажа, че ти остават само още 43 пъти, в които да ги видиш, какво би направил?

Представи си, тези 43 пъти. Измерени в дни, имаш малко повече от един месец с тях.

Сега помисли за последния път, когато се видя с родителите си. Обърна ли им достатъчно внимание или бързаше, защото нещо „по-важно“ те чакаше?

Кога за последно им се обади? Просто да ги попиташ как са и дали градината им цъфти.

А кога беше последният път, в който им благодари за грижите? Замислял ли си се за всичко, което са направили за теб. Често забравяме колко много хората около нас са ни дали. Колко много са жертвали, за да може ние да сме щастливи.

Майката

Майката е олицетворение на безгранична любов. На безкрайната способност да обичаш и страдаш едновремено. Открила радостта в сътворението, всеки ден минава през трудности, за да бъде детето й щастливо.

Това е нейната роля. Тя бди над своите деца и ги закриля. Нейното сърце трепти с тревогите на техните сърца. И точно там се крие истинската красота.

Когато си майка, получаваш място на първия ред за най-доброто представление в града - да гледашкак децата ти растат. Да виждаш искрата в техните сърца и радостта в техните очи.

Бащата

Бащата дава прегръдката на истинската любов. Прегръдка, в която света сякаш изчезва, а ти си в пълна закрила. Нежната ласка и потупването по рамото значат повече от всички награди и признания от света.

Бащите са нашите учители. Те ни учат, че упражненията ни правят успешни. Бащите споделят своя приключенски дух и ни учат да виждаме красотата в света. те знаят кога да стоят близо до нас и кога да ни пуснат. Те виждат нашата упоритост дори под сълзите и тъгата.

 

Родителите

Родителите посвещават и дават всичко, което имат, за да може ние да израстнем щастливи. Жертват мечтите си, за да може ние да сбъднем своите. Те са светлината, която ни води през живота. Ние сме тези, които сме заради тях! Ние сме тези, които сме заради уроците, които са ни предали!

Времето с тях е безценно

За съжаление с напредването на годините и забързването на ежедневието ни, всеки от нас прекарва все по-малко време с родителите си. Виждаме се рядко, бързаме и пропускаме малки и големи поводи. Забравяме, колко много са ни дали и че времето, което имаме оставащо заедно е съвсем малко.

Усмивката им струва малко време с теб

Колективната мъдрост на 80-годишното проучване на Харвард за щастието и всеки филм, създаден някога, разкриват, че това което ни прави истински щастливи и здрави не са материалните вещи. Това което ни прави щастливи са хората около нас. Независимо от повода, Коледа, рождени дни или делнични дни, взаимоотношенията ни един с друг придават смисъл и радост на живота ни.

Ценни мигове за безценни хора

Перфектният подарък, който може да направиш на родителите си за Коледа е твоето време. Подари им преживяване, с което ще си създадете още ценни спомени. Те не се нуждаят от поредния пуловер или домакински уред. Но споделен следобед, прекаран в приготвянето на прясна паста с майстор готвач в дома ви, направата на натурална козметика или дегустация на специално уиски ще остане спомен, който ще ги радва за много по-дълго.

Покажи им колко много означават за теб

Разбери още колко пъти ще видиш родителите си и как може да направиш тези моменти още по-специални с нашия тест.

 Свързани продукти

Не пропускайте!