• Няма продукти в списъка с желания.

    Няма продукти в количката.

Нека да кажем “Благодаря!” на лекарите – героите на нашето време

благодаря-лекари

Те никога не са били по-уморени. Те никога не са били по-изплашени.

Никога не са правили толкова много, за да се подготвят и никога не са се чувствали толкова неподготвени. Влязоха в борбата, за да спасят животите ни, а сега рискуват своите.

Сега всяка вечер се чудят дали ще могат да се приберат и кога ще видят семейството си. Дали ще ги заразят, a дали ще могат да ги спасят.

Въпреки това, всички продължават. Ден след ден, влизат със смелост в жестоката борба.

Замисли се и си го представи.

Всеки ден се сблъскват с унищожението, което вирусът носи. Всеки ден са изправени пред останките, които вирусът оставя след себе си. Те правят трудните изборите, които малко от нас биха могли.

Усети ли тъгата им? Уязвима и тревожна.

Всяка вечер тъмнината ги обзема. Сами срещу вируса свиреп.

Те са нашите братя и сестри. Те се борят да имаме по-добри дни.

Глътка въздух и сърцето ти отново тупти. А неговото препуска и не може да се озапти.

Страхът напира в гърдите му, но той трябва да продължи, все така професионален, все така несломим.

Ярост. Отчаяние. Безсилие. Страх.

Клетва. Смелост. Вяра. Борба.

Борба за глътка въздух, за живот.

Намираме се в предизвикателни времена. Винаги, когато ни е зле, медиците са хората, на които се опираме за помощ. Но сега те имат нужда от подкрепа и съдействие. От нашата подкрепа. Сега те имат нужда от надежда.

Нека изпратим нашата любов на смелите души, които всеки ден се борят за всички нас. С нежно послание и малък жест на благодарност.

Трудните времена винаги създават велики герои. Те обикновено са анонимни личности, които безкористно и смело се жертват в полза на другите. В тези трудни месеци, по време на борбата срещу вируса COVID-19 това са нашите медици - жените и мъжете на фронтовите линии, в престилки, защитно облекло, зад плътни маски и очила.

Тези смели хора заслужават нашата солидарност и подкрепа. Всички забравихме вечерите, в които излизахме да им ръкопляскаме. Сега е време да си припомним смелостта и отдадеността им. За това създадохме инициативата „Благодари на своя лекар“.

Нека кажем „Благодаря!“ на героите на нашето време.

С тази кампания искаме да ти помогнем да изкажеш своята благодарност към лекарите и сестрите. Трябва само да ни оставиш посланието си към лекар, който искаш да окуражиш и как да стигнем до него. Ние ще изпратим посланието с малък жест на признателност от твое име - подарък за времето, когато най-страшното ще е вече история.

Нека покажем благодарност към нашите медици, сърдечният ритъм на нашата общност, за да им вдъхнем надежда, за да им вдъхнем кураж.

Благодарността ни сближава. Благодарността ни прави по-добри един към друг. 

Не пропускайте!